FacebookTwitterLinkedIn

În perioada 16-20 iunie 2014 se desfăşoară la Bucureşti”Şcoala Internațională de Vară în Oncologie”, unul dintre cele mai cunoscute evenimente medicale la nivel european, care aduce în România personalități de renume din acest domeniu. Aceştia vor prezenta ultimele studii și noutăți în domeniu, tema centrală a evenimentului fiind: “Updated Oncology 2014: State of the Art News & Challenging Topics”, cu accent pe caracterul malign variat, oncologie medicală, radioterapie și stabilirea de diagnostic.

Școala se adresează tinerilor medici și rezidenți care nu pot ajunge să se formeze și informeze în străinătate, oncologia fiind un domeniu în care cunoștințele avansează foarte rapid în acest moment. Pe de altă parte, “nu sunt diferenţe în modul de diagnosticare şi tratament între români și austrieci, doar în privinţa accesului la noile molecule”, a precizat Rodica Anghel, Medic specialist în Oncologie (clinică) Radiologie şi imagistică medicală.  Cursurile vor fi susţinute de 31 de speakeri români şi străini : alături de românii Prof. Rodica Anghel, de la Institutul Oncologic București,  și Prof. Irinel Popescu – Şeful Clinicii de Chirurgie şi Transplant Hepatic a Spitalului Fundeni şi preşedinte al Academiei de Ştiinţe Medicale, directorii de curs provin de la Spitalul General (AKH) din Viena (Prof. Christoph Zielinski – Director Divizia Clinică de Oncologie Medicală, Prof. Thomas Brodowicz – Manager Clinica Oncologică şi Experimentală) și de la Universitatea de Medicină din Viena (Prof. Christian Herold – Profesor & Chairman Departamentul de Radiologie). Austria este principala destinație a românilor care se află în căutarea unui diagnostic sau tratament în afara țării.

Faţă de anul 2013, când a avut loc prima ediție a școlii de vară, anul acesta numărul cursanţilor a crescut, de la 70 la 100, potrivit lui Matthias Preusser, specialist în neurologie. Organizatorii evenimentului sunt Institutul Oncologic Prof.Dr. ”Alexandru Trestioreanu” București, Fundația Trestioreanu, Societatea Română de Radioterapie, Facultatea de Medicină a Academiei Internaționale din Viena (MUVI) și Colegiul Grupului Central Cooperativ European de Oncologie (CECOG) ). Cursul care va fi ținut în limba engleză și a primit 30 de puncte CMR. Costurile lui sunt suportate de Central European Cooperative Oncology Group, iar logistica evenimentului este asigurată de Business Travel Turism.