FacebookTwitterLinkedIn

ASEBUSS consideră că este absolut necesar să se implice în sprijinirea comunității de afaceri, a companiilor și antreprenorilor care au nevoie de claritate, suport și propuneri concrete de redresare și reorganizare a activității în această perioada în care mediul economic este puternic afectat de criză globală.

„Suntem conștienți de provocările și dificultățile pe care le întâmpina majoritatea companiilor, poate în mod special cele antreprenoriale în această perioada, în care problemele legate de oameni și cele financiare se propagă în lanț, afectând clienți, furnizorii și, în cele din urmă mediul de piață în care acționăm cu toții”, a declarat Ovidiu Dîmbean-Creța, Rector ASEBUSS.

Peste 50 de practicieni din rețeaua ASEBUSS, alături de compania noastră de training  Exec-Edu, au răspuns acestei inițiative și și-au pus la dispoziție serviciile de consultanță, pro-bono, în perioada 1 aprilie- 15 mai. Echipa de consultanți reunește specialiști cu o experiență bogată în diferite industrii: bancară, telecomunicații, servicii medicale, publicitate, servicii financiare, vânzări online, servicii juridice, etc.

Domeniile de consultanță care vor fi acoperite cu ajutorul consultanților voluntari cuprind toate zonele de management și vor putea fi adaptate nevoilor exprimate de companiile interesate. O parte dintre zonele de consultanță care vor fi acoperite sunt identificarea scenariilor de afaceri (business continuity plan), identificarea strategiei de resurse umane& managementul costurilor cu resursele umane (people continuity plan); restructurarea portofoliului de produse și altele.

Asociația absolvenților ASEBUSS – Business Club (powered by) ASEBUSS – va organiza de asemenea periodic o serie de evenimente online, ȋn care vor fi discutate subiecte de actualitate și posibile soluții pentru diferite industrii, ȋncepand cu cele mai afectate de pandemia de coronavirus. Primul eveniment, pe teme de fiscalitate și contabilitate, a avut loc la finalul lunii martie.

Studenții înscriși în programele Executive MBA și Entrepreneurial MBA beneficiază de sprijin și consultanță, în cadrul fiecărui proiect individual, pe situația reală din cadrul companiei în care lucrează sau pe care o dețin. Suplimentar, întreagă echipa de profesori este disponibilă pentru suport și consultanță inclusiv pe probleme cu care se confruntă participanții MBA în activitatea zilnică.

„Actualul context ne pune în situația de a scrie și rezolva studii de caz în timp real, în echipa, un mod de lucru cu tradiție în școală noastră. Nu există un moment mai potrivit decât acesta în care să faci parte din comunitatea ASEBUSS”, a declarat Bianca Ioan, Director Marketing și Vânzări ASEBUSS.