FacebookTwitterLinkedIn

Tranzacția a vizat realizarea unui parteneriat egal între cele două părți. Asocierea va opera Iulius Mall Iasi, Iulius Mall Cluj, Iulius Mall Suceava, Iulius Mall Timisoara, proiectul mixt Openville Timișoara, precum și alte proiecte dezvoltate pe viitor în România.

Joint venture între Iulius și Atterbury Europe

Echipa Schoenherr implicată în tranzacție a fost coordonată de Markus Piuk, partener specializat în fuziuni și achiziții, și Mădălina Neagu, partener al biroului Schoenherr din București, specializat, de asemenea, în fuziuni și achiziții.

Atterbury Europe este un fond olandez, axat pe investiții în centre comerciale și oportunități de dezvoltare imobiliară în Europa, mai ales în piețele emergente din Europea Centrală și de Est. Unul dintre acționarii Atterbury Europe este Atterbury Group, dezvoltator de proiecte comerciale și rezidențiale în Africa de Sud și alte țări de pe continentul african.

Înființat în 1991, Iulius este singurul dezvoltator și operator de proiecte de tip „mixed use” din România, cu un portofoliu operațional care cuprinde peste 260.000 de metri pătrați de spații de retail și 106.000 de metri pătrați de spații de birouri. Compania a creat rețeaua națională Iulius Mall, cu patru shopping mall-uri regionale (în Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca, Suceava) şi ansamblul mixt Palas Iaşi.

Cu un trafic anual de peste 66 de milioane de vizitatori, proiectele companiei sunt lidere de piață la nivel regional. Pe segmentul de birouri, Iulius se numără printre cei mai mari dezvoltatori și operatori de spații de birouri, având nouă clădiri clasa A integrate în proiecte mixte și construite conform normelor LEED, sub brandul United Business Center.

În România, Schoenherr și-a început operațiunile în 1996, fiind la acel moment una dintre primele firme de avocatură ce oferea servicii juridice la standarde de calitate europeană. De-a lungul anilor, Schoenherr și Asociații a fost implicată în proiecte de cea mai mare anvergură și a oferit soluții juridice unor probleme dintre cele mai variate.