Cautare
, Contributor

Energie |
|

Schneider Electric: Care sunt avantajele unei clădiri verzi

Reprezentanții companiei Schneider Electric au explicat de ce tehnologiile verzi reprezintă o necesitate pentru clădiri și care pot fi avantajele folosirii acestor tehnologii.
Green Court A

La nivel global, 33% din cifra de afaceri a Schneider Electric este reprezentată de segmentul clădirilor, de unde rezultă și importanța pe care o acordă acestui segment.

„Orașele reprezintă 2% din suprafața Pământului, iar 50% din populația globului trăiește la oraș. În plus, orașele reprezintă 75% din consumul de energie și 80% din emisiile de carbon”, a explicat Petre Butu, partner business unit vice-president la Schneider Electric România.

Pentru managementul inteligent al clădirii de birouri Green Court Bucharest, dezvoltată de Skanska, Schneider Electric Romania a implementat SmartStruxure Solution, o soluție integrată care poate aduce economii de energie de până la 30%, asigurând, în același timp, un mediu confortabil, sigur și sustenabil. În acest fel, atât chiriașii clădirilor cât și angajații lor vor avea de câștigat.

Schneider Electric a implementat pentru Green Court Bucharest, un proiect complex ce a constat în echipamente și soluții de eficiență energetică, distribuție și alimentare cu energie electrică și management centralizat al clădirii. Schneider Electric este primul chiriaș al clădirii de birouri și ocupă aproximativ 3.100 de metri pătrați și primele două etaje.

Potrivit reprezentanților Schneider Electric, în general investiția într-o clădire de birouri reprezintă 25%, iar costurile de operare, 75%.

Pentru a avea costuri de operare reduse pentru o clădire de birouri, tehnologiile verzi sunt cu atât mai necesare. Astfel, pentru o clădire construită după tehnologiile verzi, costurile de operare pot scădea cu 13,6%, iar în cazul reamenajării unei clădiri vechi, acestea s-ar reduce cu 8,5%.

Mai mult, folosirea tehnologiilor verzi crește valoare unei clădiri cu 10,9% în cazul unei construcții noi și cu 6,8% în cazul unei clădiri vechi.

Tot la capitolul avantaje, se mai numără și creșterea gradului de ocupare (cu 6,4% pentru clădirile noi și cu 2,5% pentru clădirile vechi).

Schneider Electric are in Romania și Republica Moldova 275 de angajați în prezent, 103 fiind la etajul 1 al clădirii Green Court Bucharest, în centrul de suport clienți internațional. Aceștia acoperă 46 de state din lume și vorbesc 20 de limbi. Miriana Matei, directoare de HR a companiei a explicat că în 2016 vor crește numărul de angajați cu circa 100.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii