FacebookTwitterLinkedIn

Volumul schimburilor comerciale dintre Belgia și România în 2013 a crescut cu 13% față de anul trecut, valoarea acestora fiind de peste 2 miliarde de euro. Investitorii belgieni au creat peste 17.000 de locuri de muncă şi au ajuns în doar 4 ani de la poziția 25 la poziția 12 în 2013 în topul investitorilor străini, conform studiului Foreign Direct Investment (FDI).  

Investițiile belgiene în România au crescut substanțial în ultimii trei ani. Piețele cele mai proeminente pentru investițiile belgiene sunt cele de outsourcing și nearsourcing din București, Bihor, Banat și Iași. Belgia ocupă o poziție solidă și în sectoarele de logistică, transport intermodal, depozitare, imobiliare și centre de afaceri.

Pentru producția de alimente, companiile belgiene au dezvoltat recent o politică regională care include nu numai piața românească, dar și piețe învecinate cu aceasta. Potențialul pieței locale stă la baza activității companiilor belgiene din sectorul distribuției ce include atât supermarketurile și hipermarketurile, cât și companiile care oferă servicii.

Ambasada Belgiei în România și Asociația de Afaceri Belgia – România organizează în perioada 22 aprilie – 1 mai “Belgian Week”, eveniment dedicat business networking-ului și bucătariei belgiene. În cadrul acestuia se vor crea oportunități pentru promovarea produselor și serviciilor din ambele țări.