Cautare
, Contributor

Telecom |
|

Schimbări pe piața online din Rusia: uCoz preia Narod

yandex-ucoz-ro.png
uCoz, platforma pentru crearea de website-uri gratuite (care a fost lansată în vara lui 2011 și în limba română), a preluat rețeaua de website-uri create prin Narod.ru.   Compania recent achiziționată aparținea Yandex, leader-ul motoarelor de căutare din Rusia.

Această mișcare va propulsa uCoz, care deține peste 1,2 milioane de website-uri active, în leader-ul absolut pe piața vorbitoare de limbă rusă. Astfel, platforma va adăuga la portofoliul său aproximativ 2 milioane de website-uri create prin Narod.

“Unele servicii satelit ale giganților, precum GeoCities al Yahoo sau Boom.ru deținut de Mail.ru și-au încetat activitatea iar utilizatorii s-au găsit în postura de a nu-și putea salva și nici transfera proiectele începute. În acest context, Yandex a venit cu o alta abordare, aceea de a cauta un partener, leader pe segmental său, pentru a veni în sprijinul utilizatorilor existenți și a-i ajuta să-și continue activitatea” a declarat Evgeny Kurt CEO-ul uCoz.

Yandex a luat această decizie deoarece anticipeză că utilizatorii de internet nu mai doresc instrumente simple pentru crearea unui prezențe online, paginile personale fiind înlocuite treptat de profilele pe rețelele sociale.

uCoz, a achiziționat și rețeaua de bloguri românească HaiPa la începutul lui 2012, oferind astfel o soluție localizată utilizatorilor care doresc să-și creeze un blog, website sau forum gratuit.

uCoz Media a fost lansată în 2005, după 1 an de dezvoltare, de către doi antreprenori ucraineni. În prezent, compania are peste 60 de angajați și trei birouri – în Moscova, Sankt Petersburg (Rusia) şi Cherkasy (Ucraina). În acest moment există peste 1.000.000 de utilizatori activi, același număr de site-uri, 16 limbi disponibile şi peste 150 de milioane de accesări zilnice ale site-urilor din sistem.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii