FacebookTwitterLinkedIn

Ufuk Tandoğan a venit în România acum circa opt ani pentru a prelua conducerea Garanti BBVA România. În timpul mandatului său, activele băncii la nivel local au crescut în mod constant, cu aproape 50%, ajungând la 2,2 miliarde euro.

Din 2012, când acesta a fost numit în funcție, banca și-a dezvoltat semnificativ portofoliul de credite, crescând cu 50% (de aproape trei ori mai mai mult decât media pieței), ajungând la 1,5 miliarde euro, și și-a majorat depozitele cu peste 400% (de aproape patru ori mai mult decât media pieței), depășind 1,7 miliarde euro.

Banca ocupă acum a cincea poziție pe piață ca furnizor de sisteme de plată, atât în ceea ce privește portofoliul de carduri de credit (care a crescut cu 50% în 8 ani), cât și rețeaua de POS-uri (care a crescut cu 90% în 8 ani). Garanti BBVA este în prezent a șasea bancă din România în ceea ce privește penetrarea digitală.

Performanța băncii în timpul conducerii lui Ufuk Tandoğan se reflectă și în evoluția pozitivă a brandului Garanti BBVA la nivel local, banca fiind denumită Superbrand în ultimii ani.

Ufuk Tandogan va continua să rămână în România și după plecarea sa de la conducerea băncii. Despre planurile de viitor, la cererea Forbes România, bancherul a declarat că deocamdată nu are niciun alt angajament.

Mustafa Tiftikcioglu a fost nominalizat ca viitor CEO, dar numirea se va face doar după aprobările luate de la Banca Națională a României.