FacebookTwitterLinkedIn

Courteney Monroe urmează să supervizeze programele, operațiunile și marketingul la nivel global pentru portofoliul internațional al National Geographic Channels, care include National Geographic Channel, Nat Geo Wild, Nat Geo People și Nat Geo Mundo.

Numirea vine după ce National Geographic a vândut în luna septembrie pachetul de control pentru televiziunea prin cablu, cât și pentru revista National Geographic și celelalte publicații deținute, într-o tranzacție în valoare de 725 milioane de dolari către 21st Century Fox, care deține în prezent 73% din acțiunile companiei. Societatea National Geographic a rămas cu 27% din acțiuni.

Recent presa internațională a relatat că un procent de 9% din angajații companiei, adica 180 din cei 2.000 de angajați care lucrau sub umbrela National Geographic Partners, vor fi concediați.

Courteney Monroe a fost înainte de a lucra pentru NGC (din anul 2012) vicepreședinte executiv pentru marketing și platforme digitale la HBO. Ea va conduce de asemenea compania de producție in-house National Geographic Studios, care realizează de exemplu serii precum „Brain Games” și „Explorer”. Monroe va continua să lucreze cu președintele Fox Networks Group și CEO, Peter Rice.

Nat Geo va contiuna să opereze diviziile de programe din Londra, New York și Washington, iar Hamish Mykura, vicepreședinte executiv va conduce de la Londra divizia de conținut internațional pentru National Geographic Channels International, având-o ca șefă pe Courteney Monroe.

Ward Platt, în prezent CEO la Fox International Channels și CEO al National Geographic Channels International, va prelua rolul de Chief Operations Officier la National Geographic Partners, structura sub care s-a realizat vânzarea de acțiuni către 21st Century Fox.

Ward Platt va lucra cu CEO Declan Moore sub National Geographic Partners, ocupându-se de veniturile la nivel global, în special distribuția televiziunilor, veniturile din reclame, publicarea pe digital, licențierea de produse și programe, produsele de călătorie și bunurile de consum pe care NGC le deține.

Jeffrey Schneider, vicepreședinte executiv pentru afaceri și probleme legale la National Geographic Channels, va deține aceeași poziție pentru National Geographic Partners, în vreme ce Susan Goldberg, redactor-șef la revista National Geographic, va continua să dețină aceeași poziție, având în plus titlul de director editorial și ca responsabilitate toate activitățile de publishing ale noii companii, inclusiv jurnalismul digital, revistele, publicarea de cărți și atlasele geografice.

National Geographic distribuie în România televiziunile National Geographic Channel, Nat Geo Wild și Nat Geo People – începând din această toamnă și doar în rețeaua Telekom – prin intermediul companiei de distribuție Pronetis SRL și vinde publicitate prin biroul Discovery România.

Revistele în limba română National Geographic și National Geographic Traveler sunt publicate și vând publicitate prin intermediul companiei Burda Media București.