FacebookTwitterLinkedIn

Conform planului de succesiune care va fi finalizat în mai 2021, André Calantzopoulos, actualul CEO, a fost numit președinte executiv al Consiliului de Administrație, cu efect imediat înainte de Adunarea Generală a Acționarilor din mai 2021.

„Din motive personale, actualul președinte al C.A., Louis Camilleri, și-a exprimat dorința de a se retrage chiar din ziua anunțului. Drept urmare, Lucio Noto, director independent al PMI, va deține poziția de președinte interimar până când André Calantzopoulos va prelua funcția în mai. Jacek Olczak, actualul Chief Operating Officer al PMI, îi va urma lui André Calantzopoulos în funcția de Chief Executive Officer imediat după Adunarea Generală a Acționarilor din mai”, se arată într-un comunicat al companiei remis la redacție.

Se anticipează că tot atunci Jacek Olczak va fi nominalizat și în vederea alegerii sale în Consiliul de Administrație. Jacek Olczak deține funcția de Chief Operating Officer al PMI din ianuarie 2018, iar în perioada august 2012-decembrie 2018 a fost Chief Financial Officer.

„Sunt încântat să îi predau rolul de președinte al Consiliului de Administrație lui André, în urma deciziei sale de a renunța la responsabilitățile de CEO. Sunt, de asemenea, încântat de numirea lui Jacek la cârma companiei începând din mai 2021. Este un demn succesor al lui André, având în vedere palmaresul său în cadrul PMI și calitățile sale de leadership. Dacă mă gândesc la cariera mea de 40 de ani în cadrul PMI, consider că a fost un privilegiu pentru mine să fiu în slujba acestei companii extraordinare, a Consiliului său de Administrație, a angajaților și a acționarilor săi. Aș dori să vă mulțumesc tuturor din tot sufletul pentru acest parcurs uimitor care a transformat PMI în liderul industriei și cea mai inovatoare companie de tutun. Mă retrag având convingerea fermă că această companie este pe mâini bune pentru a duce la îndeplinire viziunea unui viitor fără fum”, a declarat Louis Camilleri.

La rândul său, Lucio Noto a punctat: „deciziile anunțate astăzi sunt rezultatul unui plan riguros de succesiune care există de mai mulți ani, care a fost foarte bine executat și care demonstrează clar cât de bine este condusă compania noastră. Consiliul de Administrație are convingerea că, sub conducerea și îndrumarea lui Jacek și a lui André, PMI va continua să inoveze, să prospere și să crească valoarea pentru acționari. Știu că vorbesc în numele tuturor atunci când spun că îi suntem cu toții profund recunoscători lui Louis pentru devotamentul său enorm și pentru contribuțiile extraordinare aduse companiei noastre pe parcursul impresionantei sale cariere. Membrii Consiliului de Administrație îi vor simți lipsa.”

Totodată, Consiliul Director al companiei are și un nou director, în persoana lui Michel Combes, cu efect imediat.

Michel Combes este președintele SoftBank Group International și supraveghează mai multe companii din portofoliul Softbank. A fost Chief Financial Officer, iar apoi CEO și membru al Consiliului de Administrație al Sprint, CEO al Vodafone Europa, CEO al Alcatel-Lucent, CEO și Chief Operating Officer al Altice și Președinte și CEO al SFR Group. Anterior, a deținut mai multe funcții în diferite ministere din Franța, la France Telecom (inclusiv Senior Vice President și Chief Financial Officer) și la TDF (Télédiffusion de France).