Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Schaeffler AG, furnizor global de echipamente auto, anunță închiderea unor fabrici și concedieri în masă

Producătorul de componente auto Schaeffler AG ar putea renunța la 4.400 de angajaţi în Europa, până în 2022, şi va închide unele fabrici, drept răspuns la criza din sectorul auto.
 aboneaza-te
criza coronavirus

Grupul german speră să facă economii anuale de până la 300 de milioane de euro, în timp ce costurile legate de restructurare sunt estimate la 700 de milioane de euro, potrivit agerpres.ro.

În urma măsurilor de restructurare vor fi afectate în special 12 unităţi de producţie din Germania şi alte două fabrici din alte regiuni din Europa, transmit DPA şi Bloomberg.

În pofida redresării cererii în ultimele luni, incertitudinile privind evoluţiile viitoare ale pandemiei şi, că rezultat, deteriorarea mediului de afaceri rămân ridicate“, se arată într-un comunicat al companiei germane.

În primele şase luni din 2020, veniturile Schaeffler au scăzut cu peste o cincime, dar compania a reuşit să genereze un profit redus.

Fondată în anul 1946, Schaeffler AG, este unul dintre cei mai mari furnizori la nivel global de echipamente originale şi automotive, specializat în producţia de componente şi sisteme de înaltă precizie în aplicaţii pentru motoare, transmisie şi şasiu, precum şi soluţii de rulare şi rulmenţi pentru un număr mare de aplicaţii industriale în industriile de inginerie, cea auto şi cea aerospaţială. În prezent, compania operează în 13 locaţii din cinci state, respectiv Ungaria, Slovacia, România, Rusia şi Republica Cehă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii