Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Scenaristul Alex Pina a devenit partenerul exclusiv Netflix la nivel mondial

Netflix anunță un parteneriat global exclusiv de lungă durată cu scenaristul și producătorul Alex Pina, creativul din spatele celui mai vizionat serial non-englez de pe Netflix, "La Casa de Papel" ("Money Heist"), informează Media Expres.
Netlix Alex Pina

În cadrul parteneriatului, Alex Pina – fondatorul casei de producție Vancouver Media și mintea creativă din spatele unor seriale emblematice ca ‘Locked up – Vis a Vis’, ‘The Ship – El Barco’ sau ‘Paco’s Men – Los hombres de Paco’ – va produce noi seriale și proiecte exclusiv pentru cei 125 de milioane de utilizatori Netflix din toată lumea, notează Media Expres.

Erik Barmack, Vice President International Originals Netflix, a declarat: „Suntem încântați să anunțăm parteneriatul cu Alex Pina și abia așteptăm să colaborăm cu o echipă atât de talentată. Avem toată încrederea că Alex va continua să depășească granițele cu viziunea sa unică și cu talentul lui de a spune povești”.

AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE FILME ȘI SERIALE – IUNIE 2018

Álex Pina a declarat: „Pentru mine, să lucrez cu Netflix este un vis devenit realitate. Trăim într-un moment în care serialele devin una dintre cele mai relevante mișcări culturale. Posibilitatea de a ajunge în orice colț al planetei și de a construi un univers în care conținutul tuturor limbilor poate călători oriunde în lume face parte din visul a mii de creativi din întreaga lume; producții venite din locuri foarte mici ale lumii astăzi ajung la oricine. Trebuia sa fim acolo, alături de Netflix, ca parte a acestei provocări revoluționare”.

AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR PENTRU COPII – IUNIE 2018

După succesul global al primelor două părți ale serialului spaniol, urmează începutul producției celui de-al treilea sezon La Casa de Papel, care va fi lansat în 2019. De asemenea, urmează noi proiecte scrise și produse de Pina. În prezent, este în curs de dezvoltare “Sky Rojo”, o dramă de acțiune pentru femei care urmează să înceapă producția în 2019.

Alex Pina este fondatorul companiei Vancouver Media care a redefinit ficțiunea în Spania. Cariera sa nu s-a limitat doar la televiziune, ci s-a extins și în industria cinematografică. A scris și regizat scenariul pentru “Kamikaze” (2004), film care a câștigat Premiul Audienței la Festivalul Internațional din Miami. De asemenea, a scris și a produs “Brain Drain – Fuga de Cerebros” (Silver Biznaga la Festivalul de Film de la Malaga), “Three Steps above Heaven” – “Tres metros sobre el cielo”, “Brain Drain 2” – “Fuga de Cerebros 2” și “I Want You – Tengo ganas de ti”, unul dintre filmele cu cele mai mari încasări din Spania din ultimii ani.

Netflix este liderul global al rețelelor de televiziune prin internet, cu peste 125 de milioane de abonați din 190 de țări printre care și România, unde abonamentul cel mai ieftin costă abonament pentru un ecran costă 7,99 euro pe lună, abonamentul standard HD pentru 2 ecrane costă 9,99 euro pe lună și abonamentul premium Ultra HD cu 4 ecrane costă 11,99 euro pe lună.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii