FacebookTwitterLinkedIn

Printre cei supravegheaţi cu programul Pegasus s-ar fi aflat şi preşedintele francez, Emmanuel Macron, ce ar fi fost ţinta serviciilor secrete marocane în perioada 2017-2019. Informaţia, furnizată aseară de un grup internaţional jurnalistic de investigaţii, a căzut ca o bombă la Paris, după cum transmite Rador.

Programul ar fi reușit să intre pe telefonul personal al lui Macron, pe care acesta îl deține dinainte de a fi președinte și la care nu a renunțat. Printre țintele serviciilor marocane s-ar fi aflat și fostul premier Edouard Philippe, 15 miniștri, parlamentari francezi de la putere și din opoziție.

Pentru a avea certitudinea că aceștia au fost spionați, telefoanele și laptopurile lor trebuie expertizate și doar două laboratoare din lume sunt capabile să facă această expertiză – declara, cu puțin timp în urmă, Jacques Monet, șeful Redacției Investigații al Radio France, parteneră a anchetei jurnalistice.

Jurnalistul a mai spus că a fost expertizat și telefonul fostului ministru al mediului, numărul doi în cabinetul lui Edouard Philippe, François de Rugy, în care au fost descoperite urme a cel puțin trei intruziuni.