Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

România va înregistra o scădere economică de peste 14%, în cel de-al doilea trimestru al anului

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a avansat ideea de revenire a economiei României în forma literei V, conform Programului de Convergență 2020.
 aboneaza-te
Florin Cîțu, ministrul Finantelor

„Se estimează o reducere severă a activității economiei în trimestrul al-II-lea (-14,4%), profilul trimestrial evidențiind o evoluție preponderent în formă de “V”, dar fără a reveni la situația din scenariul de iarnă (absența coronavirusului), cu o recuperare propriu-zisă în trimestrul IV”, se arată în documentul Programul de Convergență 2020, informează Hotnews.

Scenariul se bazează pe un impact economic negativ limitat în timp, în jur de 4 luni (martie-iunie), urmând o extindere parțială în iulie-septembrie, plecând de la experiența Chinei care dă semne de revenire după 4 luni.

„Impactul probabil asupra industriei prelucrătoare în cele 3 luni maxim afectate (martie-mai) va fi o reducere de circa 18% față de perioada corespunzătoare din 2019, cu un declin mai accentuat, peste 35%, la fabricarea produselor textile și articolelor de îmbrăcăminte, pielărie și industria auto”, menționează sursa citată.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii