FacebookTwitterLinkedIn

În aprilie, vânzările de mașini europene au înregistrat o scădere acută, ca urmare a carantinei și a izolării din cauza infectării cu noul coronavirus care a stopat productia și a închis dealerii din Germania și Spania.

Numărul înmatriculărilor de vehicule în UE, UK și în Asociația Europeană de Liber Schimb a scăzut cu 78% de la un an la altul. Companiile producătoare de mașini au vândut doar 292.182 unități, acesta fiind cel mai mic număr înregistrat din 1990, anunță Asociația Europeană de Construcții de Mașini, conform Bloomberg.

Constructori de mașini renumiți, de la Ford Motor Co. la Volkswagen AG, au fost avertizați că vor înregistra pierderi mari din cauza pandemiei de Covid-19, care a forțat închiderea fabricilor și a showroom-urilor pentru câteva săptămâni.

Pe de altă parte, guvernele statelor europene au început o perioadă de relaxare a regulilor de izolare, iar fabricile încep treptat să își reia activitatea. Astfel, reînvie speranța că lucrurile vor reveni la normal și în industria auto.

În prezent, comportamentul consumatorilor europeni rămâne incert din cauza lipsei de încredere și a preocupărilor că restricțiile pot deveni din nou severe dacă va avea loc un alt doilea val de infectări cu coronavirus.