FacebookTwitterLinkedIn

Turismul internațional în Spania a înregistrat anul trecut o scădere de 80%, ajungând la 19 milioane de vizitatori, cel mai scăzut nivel din 1969 încoace, relatează Reuters.

Iar această tendință a continuat în primele două luni ale anului 2021, arată datele Institutului Național de Statistică publicate marți – o veste proastă pentru o țară care obținea peste o zecime din produsul său intern brut din turism.

Astfel, Spania a primit 284.311 turiști străini în februarie, cu 34,6% mai puțin decât în ​​ianuarie. Veniturile din turismul internațional au scăzut cu 93,3% de la un an la altul, punând în dificultate numeroase afaceri.

În timp ce majoritatea turiștilor au venit din Franța, numărul acestora a scăzut cu 87,4% față de februarie 2020, ultima lună înainte de pandemie.

Mulți francezi, obosiți de propriul lockdown, s-au adunat peste graniță pentru a se bucura de baruri și restaurante deschise în zone precum Madrid. De asemenea, pe locul doi în clasamentul turiștilor sunt germanii care au început să se întoarcă la Mallorca.

Potrivit unei analize Funcas, contribuția sectorului turistic la economia Spaniei a scăzut considerabil, ajungând între 4% și 5% anul trecut, de la aproximativ 12% în 2019.