Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Scădere de 2,7% a prețurilor producției industriale, în august 2015 (INS)

Prețurile producției industriale (piață internă și piață externă) au scăzut, în august 2015, cu 2,7% comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior, arată datele Institutului Național de Statistică (INS), publicate vineri, 2 octombrie.

Comparativ cu luna anterioară din același an, în august 2015, prețurile producției industriale per total (piața internă și piața externă) au scăzut cu 0,7%. Scăderi însemnate au fost înregistrate în cazul prețurilor din industria energetică (-2,1%) și din industria bunurilor intermediare (-1%), în timp ce, în cazul industriei bunurilor de capital, s-a constatat o creștere a prețurilor producției de 0,4%, iar în industria bunurilor de folosință îndelungată și industria bunurilor de uz curent prețurile producției au stagnat.

INS arată că, la nivelul lunii august din acest an, comparativ cu aceeași perioadă din anul anterior, prețurile producției industriale au scăzut cu 2,7%. Cele mai importante modificări procentuale au fost consemnate în cazul prețurilor producției din industria energetică (-9,2%), din industria bunurilor de capital (-1,3%) și din industria bunurilor intermediare (-0,9%). Au înregistrat o creștere de 1,4% în august 2015, față de același interval din 2014, prețurile producției industriale din industria bunurilor de folosință îndelungată . De asemenea,prețurile producției din industria bunurilor de uz curent au crescut cu 1%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii