Cautare
, Contributor

Burse |
|

Scădere abruptă a bursei din New York. Declin al acţiunilor din tehnologie

Bursa americană Wall Street a înregistrat o scădere abruptă la puţin timp de la şedinţa de tranzacţionare de joi.
 aboneaza-te
shutterstock_1196613346

 

Wall Street, bursa de la New York, cea mai mare la nivel mondial în funcţie de valoarea de piaţă a companiilor listate, a înregistrat un declin determinat în mare parte de acţiunile din tehnologie , potrivit Mediafax.

Numărul americanilor care solicită ajutor de şomaj a scăzut la 881.000, în scădere de la 1 milion în săptămâna precedentă. Între timp, S&P 500 şi Nasdaq se tranzacţionează în scădere pe măsură ce raliul companiilor de tehnologie pierde putere. Acţiunile Apple Inc, Adobe Inc, Nvidia Corp şi Netflix, care au crescut cu peste 70% anul acesta, au scăzut între 1,4% şi 2,3% în tranzacţionarea premarket”, se arată într-un raport al XTB România.

Impactul se resimte la principalii indici bursieri americani. Apple, care a cunoscut o creștere a prețului de 70% la începutul anului, înregistrează o scădere de 7%. De asemenea, acțiunile companiilor cu evoluții uimitoare în timpul pandemiei, s-au depreciat joi: 8% pentru Tesla, 5% pentru Amazon, 12% pentru Zoom.

“Sincer, cu cât este mai mare scăderea din sectorul tehnologic, cu atât mai sănătos este pentru piață în general. Piața era supracumpărată, prea multă lume alerga după nume din tehnologie”, a comentat Alex Young, director de investiții la Tactical Alpha, citat de Bloomberg.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii