Cautare
, Staff

Media şi entertainment |
|

Șase moduri prin care îți poți dezvolta creativitatea

Mulți consideră creativitatea ca fiind ceva ce nu poate fi deprins, însă specialiștii consideră că putem face câteva lucruri care să ne îmbunătățească latura creativă, cum ar fi să facem sport sau să jucăm șah.
creativitate shutterstock_294787721

Un articol publicat în Business News Daily spune că, de fapt, „creativitatea înseamnă abilitata de a privi problemele din unghiuri diferite, de a face legături și de a combina anumite concepte, precum și de a putea contesta premisele care se dau în mod obișnuit. Deprinderea acestor abilități, însă, necesită practică”.

Iată șase moduri prin care îți poți dezvolta latura creativă:

1. Observă în jurul tău modele de gândire

Poți începe prin recunoașterea diferitelor modele de gândire atunci când te confrunți cu acestea. De exemplu, dacă citești un roman polițist, îți vei putea da seama că povestea este construită pe baza unor modele de gândire și de comportament și astfel vei putea anticipa rezultatul unor povești cu premise similare. Studiază matematica, natura sau arta.

2. Învață să cânți la un instrument muzical

Coordonarea dintre minte și corp atunci când înveți să cânți la un instrument muzical îți poate dezvolta latura creativă. Este cunoscut faptul că Albert Einstein și-a atribuit o parte a succesului său faptului că era pasionat de muzică.

3. Joacă șah

Deși nu pare un hobby creativ, mutările pe care trebuie să le faci atunci când joci șah depind de creativitate. Studiile au arătat că persoanele care joacă șah sunt mai originale și flexibile.

4. Fă sport

Sportul îți poate „activa” creativitatea. Sedentarismul te face să intri într-o zonă de confort de unde îți va fi greu să ieși.

5. Fă cursuri de fotografie sau desen

Desenul și arta fotografică sunt activități foarte creative. Abilitatea de a reproduce cu precizie ceea ce vezi îți poate schimba modul în care privești lumea. Atunci când desenezi, apelezi la experiența vizuală pentru a sintetiza anumite detalii într-un desen.

6. Ia pauze din când în când

Avalanșa de informații la care suntem supuși zilnic ne poate afecta productivitatea și creativitatea. Specialiștii recomandă ca, înainte să ne continuăm o sarcină importantă care necesită atenție, să ne relaxăm, pentru un moment. Astfel, capacitatea noastră creativă ar putea funcționa mai bine.

Traducere și adaptare de pe Forbes.com.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii