Cautare
, Contributor

Telecom |
|

Şase miliarde de persoane utilizează telefoane mobile

Deşi segmentul smartphone-urilor este în stadiu incipient, piaţa telefoanelor mobile urmează să celebreze anul viitor 30 de ani de existenţă.

Cu acest număr în minte, nu trebuie să ne mai surprindă că oficialii International Telecommunications Union raportează  faptul că şase miliarde de persoane din întreaga lume utlilizează telefoanele mobile. Un număr extrem de mare, dacă ne gândim că populaţia totală a globului se cifrează la şapte miliarde de persoane. Iar din cei şase miliarde, până la finalul anului trecut,  1,1 miliarde au avut posibilitatea de a se conecta la internet prin intermediul telefonului mobil.

În acest context, Eric Schmidt, CEO-ul Google, estimează ca în decurs de un an,  numărul telefoanelor care folosesc sistemul de operare Android – dezvoltat de compania pe care acesta o conduce – să atingă nivelul de un miliard. Cifra nu este una nerealistă, mai ales dacă luăm în considerare faptul că recent magazinul de aplicaţii al Google a ajuns la 25 de miliarde de descărcări, la doar doi ani de când a trecut de pragul de un miliard de download-uri. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii