FacebookTwitterLinkedIn

Pe 22 martie este marcată, în fiecare an,  ziua mondială a apei, iar tematica pentru 2021 ne îndeamnă la o reflectare asupra evaluării acesteia. Un obiectiv central al Zilei mondiale a apei este susţinerea realizării “Obiectivului de dezvoltare durabilă (ODD) 6: apă şi canalizare pentru toţi până în 2030”, din Agenda ONU.

Dezvoltarea economică şi o populaţie globală în creştere înseamnă că agricultura şi industria au nevoie de mai multă apă, iar intensificarea producţiei de energie pentru a satisface cererea depinde de o cantitate mai mare de apă. Modul în care folosim apa determină modul în care apa este gestionată şi distribuită. Valoarea apei, dată de utilizarea sa, este cu mult mai mare decât preţul ei – apa are o valoare enormă şi complexă pentru gospodăriile noastre, agricultură, sănătate, educaţie, economie şi integritatea mediului nostru natural. Dacă trecem cu vederea oricare dintre aceste valori, riscăm să gestionăm greşit această resursă finită, de neînlocuit, se menţionează pe pagina dedicată zilei, www.worldwaterday.org, transmite Agerpres.

Ziua mondială a apei este coordonată de UN-Water – mecanismul ONU de colaborare inter-agenţie pentru toate problemele legate de apa dulce.