Cautare
, Staff

Media şi entertainment |
|

Șapte metode prin care să previi stresul și să fii mai productiv

Stresul cotidian este inamicul numărul unu al fiecăruia dintre noi. Să nu mai vorbim despre orele petrecute peste program și lipsa somnului, rețeta clară spre epuizare. Iată șapte metode prin care îți poți găsi echilibrul și spori productivitatea:
stress management

1. Ascultă semnalele pe care ți le trimite organismul

Corpul tău are propriile feluri de a-ți arăta atunci când îl supui la schimbări majore, suprasolicitându-te: anxietatea și atacurile de panică sunt doar câteva dintre urmări. Este clar că mai devreme sau mai târziu, vei claca dacă nu ții cont de ceea ce îți transmite propriul organism.

2. Petrece timp și în afara biroului atunci când ești la muncă

Chiar dacă ai multe pe cap, încearcă să nu stai toată ziua la birou, în fața laptopului sau în sala de ședințe. În schimb, ai putea să îți ții întâlnirile în afara biroului, fie la o cafenea apropiată, fie plimbându-te în aer liber.

3. Fă-ți un program de somn și respectă-l

Este adevărat că avem nevoi speciale când vine vorba de somn, depinde de fiecare dintre noi. Important este să îți dai seama de câte ore de somn pe noapte ai nevoie ca să poți da randament și să le respecți pe cât poți de mult.

4. Fă-ți timp pentru sport

Pe lângă faptul că te mențin în formă, exercițiile fizice ajută la îmbunătățirea somnului, indiferent de momentul din zi în care le faci și sunt un mod sănătos de a te relaxa după o zi lungă.

5. Ia pauze de la tehnologie

Un procent de 71% dintre americani dorm cu telefonul mobil lângă ei, iar 3% dintre aceștia adorm chiar cu el în mână. Folosirea dispozitivului înainte de culcare este una dintre cele mai mari cauze ale unui somn de proastă calitate. Încearcă, măcar în weekend sau  în concediu să nu accesezi e-mailul de pe telefon.

6. Nu îți aduce problemele de la birou acasă

Să îți dedici timp ție și familiei tale este esențial pentru găsirea echilibrului interior, așa că nu lăsa problemele legate de muncă să intervină în viața ta personală. E-mailurile și telefoanele primite în timpul liber îți afectează starea de spirit și nu îți permit să te realxezi cu adevărat.

7. Recunoaște când simți nevoia să te deconectezi

Să admiți faptul că ai nevoie de o pauză pentru a-ți reîncărca bateriile poate fi cu adevărat dificil pentru orice persoană ambițioasă. Pentru sănătatea ta, însă, este mult mai important să admiți că ai nevoie de o deconectare înainte să ajungi la epuizare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii