Cautare
, Contributor

Media şi entertainment |
|

Săptămâna Haferland are loc online – prima ediție organizată virtual, în contextul pandemiei 

Cea de-a opta ediție a celui mai mare festival dedicat culturii și tradițiilor săsești din Transilvania, Săptămâna Haferland, se va organiza exclusiv online, în perioada 31 iulie – 2 august.  
 aboneaza-te
Săptămâna Haferland

Festivalul aduce în prim-plan valorile autentice și frumusețea meleagurilor din Țara Ovăzului, având ca tematică Tradiția continuă, spun organizatorii în comunicat.

Astfel, vor fi promovate în mediul online cele mai reprezentative inițiative din zonă, fiind în continuare o platformă dedicată tinerilor artiști și celor ce duc mai departe tradițiile săsești.

Participanții virtuali la festival vor putea ajunge la Archita, Cloașterf, Homorod, Rupea, Saschiz, Criț, Bunești, Roadeș, Meșendorf și Viscri, unde se vor bucura de clipuri video cu pitorescul localităților; înregistrări ale unor concerte de muzică clasică, lansarea cărții „Vecinătăți la sașii din Criț. Regulamente scrise de la 1615 la 1991” scrisă de Ruxandra Hurezean, clipuri savuroase ce vor scoate în evidență rețete tradiționale vechi, săsești; testimoniale ale unor personalități publice; precum și de alte tipuri de conținut interesant și interactiv.

Bineînțeles, turiștii sunt așteptați și fizic în satele săsești, dar separat, pe tot parcursul anului, respectând normele de distanțare socială. Ediția online își propune să îi atragă în zonă și să le prezinte ecosistemul de mici antreprenori și localnici, care au dezvoltat oferta de cazare și activități din regiune.

Programul ediției online va fi actualizat în timp real în perioada următoare pe www.haferland.ro, https://www.facebook.com/haferland, și https://www.instagram.com/saptamana_haferland/.

Organizatorii evenimentului, Fundația M&V Schmidt și Fundația Tabaluga, împreună cu Fundația Mihai Eminescu Trust, Fundația Adept, Vecinătatea Femeilor din Saschiz, Asociația Sașilor Transilvăneni din Germania și Asociația Nowero Rupea și-au propus să promoveze nu doar satele săsești, ci și comunitatea și pe cei care duc mai departe tradițiile din zonă. Mai mult, ediția din acest an se va desfășura sub Înaltul Patronaj al Excelenței Sale Dr. Markus Söder, Prim Ministru al Landului Bavaria.

Regiunea săsească din Transilvania, cuprinsă între Brașov și Sighișoara, a fost denumită Țara Ovăzului sau Haferland cu sute de ani în urmă, datorită localnicilor care obișnuiau să cultive cu precădere ovăzul, din cauza climatului mai aspru. 

Partenerii festivalului sunt Rompetrol, Automobile Bavaria, MHS Truck&Bus Group, Transferoviar Călători, AQUA Carpatica și Domeniile Sâmburești. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii