FacebookTwitterLinkedIn

„Mi-am dorit foarte mult să continuăm tradiția evenimentelor și în acest an, dar responsabilitatea față de comunitate și de vizitatori în condițiile actuale, ne-au determinat să mutăm festivalul din acest an în mediul online. Satele săsești au început să reînvie în ultimii ani, suntem mândri că am contribuit la schimbare, iar acum simțim că e de datoria noastră ca tradiția să continue și vom depune toate eforturile pentru ca acest lucru să se întâmple în condiții de maximă siguranță” a declarat Michael Schmidt, președintele Fundației M&V Schmidt și unul dintre inițiatorii festivalului.

Tematica festivalului online Săptămâna Haferland în 2020 este Tradiția continuă. Aceasta își propune să demonstreze că autenticul și valoarea tradițiilor săsești coexistă armonios cu initițiativele de revitalizare a zonei, dat fiind faptul că în ultimii ani s-a creat un întreg ecosistem de mici antreprenori și localnici, care au dezvoltat oferta de cazare și activități din regiune.

Evenimentul este organizat de Fundația M&V Schmidt și Fundația Tabaluga, împreună cu Fundația Mihai Eminescu Trust, Fundația Adept, Vecinătatea Femeilor din Saschiz, Asociația Sașilor Transilvăneni din Germania și Asociația Nowero Rupea. Ca o noutate, ediția din acest an se va desfășura sub Înaltul Patronaj al Excelenței Sale Dr. Markus Söder, Prim Ministru al Landului Bavaria.

Numărul turiștilor prezenți la festival pe parcursul celor 7 ediții însumează peste 25.000 de participanți.

Fundația M&V Schmidt are ca scop principal conservarea patrimoniului cultural săsesc, precum și dezvoltarea de proiecte educaționale pentru promovarea limbii germane în România.

Detalii despre eveniment, pe haferland.ro și fundatia-michael-schmidt.org.