
Compania și-a crescut numărul de angajați în 2018, ajungând la finalul lunii septembrie la 704 specialiști în sediile din București (466), Timișoara (122) și Cluj-Napoca (116), în creștere cu 23% față de aceeași perioadă a anului trecut. Pentru anul 2019, pozițiile pe care SAP România vrea să le ocupe sunt atât tehnice, cât și și non-tehnice.
Anul acesta, cea mai solicitată soluție SAP în România a fost SuccessFactors, software-ul care ajută organizațiile să-și digitalizeze departamentul de resurse umane.
Soluțiile SAP sunt utilizate de peste 413.000 de clienți din 180 de țări la nivel global, în România numărul organizațiilor care și-au digitalizat procesele de business a depășit 600. În 2018, portofoliul de clienți locali a fost completat de Rompetrol– soluție:SAP SuccessFactors, Groupama– soluție: SAP SuccessFactors și Tarom– soluție: SAP S/4HANA.
Echipa de Data Science din București, una din cele trei divizii SAP la nivel global, este în proces de recrutare și are 10 poziții disponibile pentru perioada următoare. Primii specialiști se vor alătura echipei în luna decembrie 2018, procesul continuând și în 2019. Pentru aceste poziții sunt vizați absolvenți ai facultăților tehnice, de matematică sau informatică, atât din țară, cât și din străinătate.
Work Life Balance – Cristian Popescu (Managing Director SAP România): „Rolul angajatorului este foarte important în menținerea echilibrului.La final însă, responsabilitatea principală pentru o viață echilibrată ne revine fiecăruia dintre noi, personal”
Experții data science români lucrează la un proiect multianual cu o companie de cale ferată națională din Asia Centrală, având ca scop predicția cantităților de mărfuri ce vor fi transportate în anul următor și optimizarea mersului trenurilor de marfă, pentru a utiliza în mod eficient capacitatea de transport a rețelei de căi ferate. Alte obiective ale proiectului sunt optimizarea numarului de vagoane pentru fiecare categorie de marfă și a numărului de locomotive, împreună cu distribuirea judicioasă a acestora în principalele noduri feroviare.
Un alt proiect de succes realizat anul acesta a fost pentru o companie din domeniul extracției de petrol din SUA. Obiectivul proiectului a fost predicția întreruperilor în exploatarea puțurilor de petrol produse de cauze naturale, cum ar fi acumulările de parafină ori apă.
Anul trecut, SAP România a înregistrat o cifră de afaceri de 65,9 mil. lei, în creștere cu 16,9% față de anul precedent, în timp ce profitul net a ajuns la 20,1 mil. lei, conform datelor raportate la Ministerul de Finanțe.