FacebookTwitterLinkedIn

Înființat acum 21 de ani, centrul de dezvoltare SAP din Sofia, SAP Labs Bulgaria, este una dintre diviziile cheie și strategice ale SAP în regiunea SE. În prezent, în companie lucrează peste 1.250 de profesioniști, peste 80% din echipe dedicându-și activitatea serviciilor de tip cloud.

Clădirea de birouri achiziționată de SAP a fost dezvoltată de Park Lane Developments, parte a Lion’s Head, o platformă de investiții și gestionare a activelor, care este prezentă și pe piața din România. Aceasta este cea mai mare tranzacție de pe piața imobiliară de birouri din Bulgaria, în 2021.

Construcția Park Lane Office Center a fost finalizată în luna iunie a acestui an, iar clădirea găzduiește deja sediul central al Allianz Bulgaria pe 3 etaje, cu o suprafață totală pentru birouri de 6.000 mp. În total, clădirea are o suprafață construită totală de 34.800 mp, 11 etaje și 2 niveluri subterane.

„Această tranzacție are o importanță majoră pentru noi, finalizându-se într-un context foarte dinamic pentru piața de birouri. Credem în potențialul sectorului dedicat clădirilor de birouri, care oferă, în continuare, oportunități bune pentru investiții”, a declarat Anca Simionescu, Country Manager în cadrul Lion’s Head România.

Lion’s Head administrează active în valoare de 350 milioane euro și un portofoliu de clădiri de birouri de clasă A, precum Oregon Park din București și două clădiri de birouri premium în Sofia.