Cautare
, Editor Coordonator

Yachting |
|

Șantierul naval VARD din Tulcea, implicat în construcția celui mai mare iaht din lume, Somnio

România își va aduce contribuția la construcția celui mai mare iaht din lume, Somnio, carena navei urmând a fi realizată la șantierul VARD din Tulcea.  
Picture-of-Somnio-1399-19-09-12-Fwd

Cu 222 de metri lungime, 27 de metri lățime și un deplasament de 33.500 de tone, Somnio va fi cel mai mare iaht din lume. De amenajarea interioară a vasului se vor ocupa arhitecții de la Winch Design din Londra și Tillberg Design din Stockholm, construcția propriu-zisă căzând în sarcina șantierelor navale VARD.

Somnio (a visa, în latină) va fi lăsat la apă în primăvara lui 2024, la șantierul naval VARD Søviknes din Norvegia. Pe lângă recordurile în ceea ce privește dimensiunile, vasul, ale cărui costuri de construcție sunt estimate la 600 de milioane de dolari, va mai stabili o premieră, fiind cel dintâi iaht rezidențial.

Somnio va avea la bord 39 de apartamente al căror preț pornește de la 11,2 milioane de dolari. Viitorii proprietari, ale căror nume nu vor fi dezvăluite, vor fi implicați în amenajarea apartamentelor și în stabilirea itinerariului.

Printre facilitățile de la bordul navei se numără restaurante, baruri, piscină cu zonă de plajă, dar și o impresionantă cramă cu 10.000 de sticle de vin. O atenție specială este acordată securității medicale la bord, dar și protecției mediului.

Deținut de grupul Italian Fincantieri, VARD este unul dintre marii proiectanți și constructori de nave maritime. Cu 8200 de angajați, VARD are sediul în Norvegia și operează șantiere navale în Norvegia, România, Brazilia și Vietnam.

Odată cu achiziția VARD în 2015, Fincantieri a devenit al patrulea producător mondial de nave maritime și și-a dublat cifra de afaceri, care în 2020 a fost de 5,88 miliarde de dolari.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii