Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Șantierele navale Vard Tulcea și Vard Brăila fuzionează într-o singură entitate administrativă

Începând cu data de 30 iunie 2021, cele două șantiere navale Vard Tulcea și Vard Brăila vor fuziona, devenind o singură entitate administrativă.
vard tulcea

Procesul de integrare a fost lansat în urma deciziei luate la nivelul Grupului Fincantieri, din care Vard face parte. Printre motivele acestei fuziuni se numără: reducerea costurile de producție și administrative și eliminarea activităţilor duble sau paralele.

„(…) Acest pas important reprezintă un demers pentru a ne spori competitivitatea, pentru a ne susţine creşterea, oferind o perspectivă solidă pentru şantierele navale Vard din România. Este, de asemenea, un demers care confirmă angajamentul Vard şi Fincantieri pentru angajaţii care lucrează cu noi de atâţia ani”, a explicat Alberto Maestrini, CEO Vard, într-un comunicat de presă remis la redacție.

Potrivit acestuia, fuziunea va duce la crearea celui mai important jucător de pe piaţa românească în industria construcţiilor navale, cu peste 5.000 de angajaţi proprii şi alţi 2.000 de angajaţi ai companiilor care lucrează pe cele două şantiere.

Activitatea zilnică de producţie a celor două şantiere nu va fi afectată de această decizie și nu va avea niciun impact asupra locurilor de muncă, se mai precizează în comunicatul de presă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii