Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Sanitas: Legea carantinei și izolării încălcă drepturile personalului medical şi auxiliar din sistemul sanitar public de stat

Reprezentanții Federației Sanitas trag un semnal de alarmă în ceea ce privește legea carantinei și izolării.
 aboneaza-te
shutterstock_1683504709

Potrivit acestora, actul normativ încalcă drepturile personalului medical şi auxiliar din sistemul sanitar public de stat şi cel de asistenţă socială, dacă va permite detaşarea personalului medical şi auxiliar fără acordul acestuia, informează Agerpres.

“Federaţia Sanitas a urmărit cu interes şi stupoare, în ultimele 3 zile, traseul Legii privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic! Interesul nostru este relativ, în principal, la următoarele aspecte, devenite deosebit de grave pe parcursul ultimelor 4 luni: Încălcarea în continuare a drepturilor personalului medical şi auxiliar din sistemul sanitar public de stat şi cel de asistenţă socială (vezi art. 15, alin. 3 – care permite detaşarea personalului medical şi auxiliar fără acordul acestuia); Supraîncărcarea cu obligaţii aproape anti-sociale a medicilor (vezi art. 6, alin. 2 şi 3, art. 7, alin. 8 şi 9) care vor fi responsabili de trimiterea în izolare/carantină a persoanelor suspecte! Încălcarea/limitarea în continuare a unor drepturi cetăţeneşti!”, se arată într-o postare pe Facebook a organizaţiei.

Conform Federaţiei Sanitas, salariaţii din sănătate, se găsesc într-o “ipostază absolut halucinantă: sunt sclavi din punct de vedere al drepturilor/relaţiilor de muncă şi inchizitori din punct de vedere al obligaţiilor la locul de muncă!”

“Şi toate acestea în condiţiile în care acelaşi personal medical este deja epuizat psihic şi fizic, iar legiuitorii nu dau niciun semn că s-ar gândi la posibilitatea de a adapta un program redus de muncă pentru cei ce tratează COVID-19 de mai bine de 4 luni, un nou normativ de personal sau posibilităţi de recuperare a capacităţii de muncă pentru soldaţii în alb aflaţi în linia întâi”, se mai precizează în postarea Federaţiei Sanitas.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii