Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Sanex, proiect de 1,4 mil. euro cofinanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian

Proiectul este implementat în cadrul unităţii de producţie a SANEX S.A. din Cluj-Napoca, pe o durată de 12 luni.
 aboneaza-te
Sanex_2

Sanex S.A., parte a grupului Lasselsberger, producător de plăci ceramice din România, derulează, începând cu martie 2015, proiectul „Greener production and management processes in the ceramic tiles industry in Romania – Green industry – Romania” („Responsabilitatea faţă de mediu în producţie şi managementul proceselor în industria de plăci ceramice din România – Industrie Verde – România”), proiect co-finanţat din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, în cadrul domeniului de finanţare Inovare Verde în Industria din România, conform contractului încheiat cu Innovation Norway în calitate de operator de program.

 

Valoarea totală a proiectului este de 1.392.452 Euro, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 690.000 Euro.Proiectul este implementat în cadrul unităţii de producţie a SANEX S.A. din Cluj-Napoca, pe o durată de 12 luni. Acesta este derulat în parteneriat cu International Development Norway – o organizaţie norvegiană cu peste 10 ani de experienţă în proiecte internaţionale pentru dezvoltarea de bune practici în domeniul eco‐business.

Obiectivul proiectului constă în eficientizarea fluxului de producţie prin achiziţia unui atomizor care permite îmbunătăţirea performanţei ecologice a companiei şi creşterea competitivităţii producţiei. „Impactul proiectului vizează reducerea consumului de energie şi deci o utilizare mai responsabilă a resurselor disponibile”, a declarat Peter Molnar, director general al SANEX SA.

Din punctul de vedere al impactului asupra mediului, un consum mai scăzut de gaze naturale este echivalentul reducerii proporţionale a emisiilor de noxe în atmosferă. În plus, proiectul are ca scop creşterea gradului de conştientizare a problemelor legate de mediu şi calitate în cadrul companiei. Impactul estimat asupra modelului de afaceri al companiei vizează, pe termen lung, sustenabilitatea financiară, de mediu şi socială a acesteia.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii