Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Sancțiuni de 280.000 de lei aplicate de ASF la Asirom Vienna Insurance Group

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat că a decis sancționarea Asirom Vienna Insurance Group cu amendă de 200.000 lei, în urma unui control inopinat efectuat, între 5 septembrie şi 17 noiembrie 2016. Aceasta nu este singura amendă aplicată.
masina_(640x428).jpg

Controlul a vizat modul în care societatea a instrumentat sau a soluționat dosarele de daună pentru RCA și CASCO auto, a calculat și a înregistrat rezerva de daună (avizată și neavizată), precum și acuratețea și exactitatea datelor privind dosarele de daună aflate în rezervă, plăți de indemnizații, respingeri sau prescrieri.

Pe lângă societatea de asigurare, ASF l-a sancționat cu amendă de 50.000 de lei pe Bregovan Adamovic, vicepreședintele din Directoratul Asirom, responsabil cu daunele până la data de 1 noiembrie 2016.

De asemenea, cu o amendă de câte 10.000 de lei au fost sancționați Juraj Lelkes, președinte directoratului, Bazon Octavian, directorul departamentui daune, şi Daniela Meghea, vicepreședintele Directoratului, membru al directoratului ce a semnat decizia privind comitetul de analiză și soluționare a petițiilor din cadrul Asirom VIG.

Autoritatea a mai stabilit pentru conducerea Asirom Vienna Insurance Group o serie de măsuri corective pe o perioadă de 6 luni, de la data primirii deciziei privind evoluția dosarelor aflate în soldul rezervei de daună avizată la data de 31 decembrie 2016 și evoluția dosarelor de daună avizate în cursul anului 2017, în perioada menționată.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii