FacebookTwitterLinkedIn

La doi ani de la deschidere, cel mai mare spital multidisciplinar privat din România inaugurează Secţia de Chirurgie Cardiacă. Echipamentele din dotare permit realizarea unor proceduri chirurgicale de mare complexitate, precum revascularizare miocardică prin by-pass aortocoronarian clasic şi cu grefoane exclusiv arteriale, intervenţii de plastie valvulară mitrală şi aortică, înlocuiri valvulare simple şi multiple, intervenţii de chirurgie vasculară majoră sub circulaţie extracorporală. Vor fi abordate şi domenii noi precum inserţia stentgrafturilor endoaortice, protezările valvulare aortice transcateter (TAVI) şi chirurgia cardiacă minimalinvazivă. Secţia oferă servicii complete de chirurgie cardiovasculară care acoperă toată gama de operaţii practicate în patologia adultului.

Secția de Chirurgie cardiacă va fi condusă de Conf. Univ. Dr. Horaţiu Moldovan, Medic primar chirurgie cardiovasculară, Doctor în Ştiinţe Medicale, specialist cu o experiență de 25 de ani, care va conduce o echipă de 4 medici cu notorietate la nivel național și international.

După cum arată dr. Doris Andronescu, director general Sanador, “aproximativ 7 milioane de români suferă de boli cardiovasculare, cele mai frecvente afecțiuni fiind cardiopatia ischemică, hipertensiunea arterială, tulburările de ritm, miocardita, pericardita și endocardita”.

Inaugurat în 2011, în urma unei investiții de 40 de milioanede euro, Spitalul Sanador este în prezent cel mai mare spital privat din țară, având o suprafață totală de 23.000 de mp și o capacitate de 402 paturi. Pacienţii Sanador sunt în proporţie de 70% bucureşteni, restul reprezentând pacienţi din provincie, iar 3-4% străini. Următoarea secţie pentru care Sanador are în plan investiţii majore este cea de oncologie.

Familia Andronescu se află pe locul 120 în Topul Forbes 500 de anul acesta, cu o avere estimată la 30 de milioane de euro. Citete mai multe despre top aici