Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Uncategorized |
|

San Francisco ar putea deveni primul oraș important din SUA care acordă drepturi de vot adolescenților cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani

Inițiativa pentru acordarea dreptului la vot la alegerile locale a fost determinată de campania VoteSF16, începută de Comisia pentru tineret din San Francisco în 2015.
 aboneaza-te
alegeri SUA

VoteSF16 face parte dintr-o inițiativă mai mare, Vote16USA, care promovează acordarea dreptului la vot, la alegerile locale, tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani.

“Cercetările sunt clare în acest sens, că votul este un obicei. Iar 16 este un moment mai bun decât 18 pentru a stabili acel obicei”, a declarat pentru NBC News Brandon Klugman, managerul campaniei Vote16. „Motivația noastră aici, în primul rând, este să ne asigurăm că punem noi alegătorii în poziția de a stabili acel obicei încă de la primele alegeri pentru care sunt eligibili și apoi de a continua să participe pe tot parcursul vieții lor, ceea ce este bun pentru democrație la toate nivelurile. “

În 2013, Takoma Park, Maryland, o suburbie a Washingtonului, a redus vârsta de vot la 16 ani pentru alegerile municipale, fiind primul stat din țară care a făcut acest lucru. Greenbelt, Hyattsville și Riverdale Park, au urmat exemplul statului Washington în decursul ultimului deceniu. În plus și alte 18 state din SUA permit tinerilor de 17 ani să voteze la alegerile primare, dacă vor împlini 18 ani la alegerile generale.

Potrivit BusinessInsider, reprezentanții democratici americani, Grace Meng din New York și Ayanna Pressley din Massachusetts, și-au exprimat sprijinul pentru reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru alegerile federale, de stat și locale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii