FacebookTwitterLinkedIn

Inițial sud-coreenii au propus o oferta între 13,35 de dolari și 15,49 dolari pe acțiune, ceea ce reprezintă până la 60% din valoarea de tranzacționare actuală.

Reprezentanții celor două companii s-au întâlnit săptămâna trecută pentru a discuta posibila tranzacție, potrivit unor surse apropiate, citate de Reuters.

Cu toate acestea, oficialii celor două companii au declarat că nu au purtat astfel de discuții.

Portofoliul BlackBerry este alcătuit din 44.000 de patente, care valorează peste 1,43 de miliarde de dolari, potrivit datelor raportate în august, anul trecut.

În luna septembrie BlackBerry a anunțat un parteneriat cu Samsung pe zona de securitate prin care platforma de securiatea a companiei canadiene va funcționa alături de softul de securitatea al Samsung pentru toate dispozitivele din gama Galaxy.

Compania canadiană a fost fondată în 1985 de doi stundenți la inginerie Mike Lazaridis și Douglas Fregin și se numea inițial Research In Motion Limited (RIM). Vânzările companiei au scăzut drastic în ultimii ani, BlackBerry nereușind să își mai crească cota de piaţă din al treilea trimestru din 2009.