Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Tech |
|

Samsung se așteaptă în T3 la o creștere a profitului operațional cu 27,94%, cel mai bun rezultat trimestrial din ultimii ani 

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a anunțat că se așteaptă în trimestrul al treilea la o creștere de 27,94% în ritm anual a profitului operațional.  
Samsung

Așteptările de majorare a profitului se bazează pe creșterea prețurilor la semiconductori și a cererii pentru noile sale telefoane pliabile, potrivit Reuters. 

În perioada iulie-septembrie 2021, profitul operațional a urcat la 15.800 miliarde woni (13,3 miliarde dolari), cel mai bun rezultat din ultimii trei ani, în timp ce vânzările trimestriale au crescut cu 9,02% până la 73.000 de miliarde woni (61,2 miliarde dolari), conform estimărilor preliminare ale Samsung.

Potrivit analiștilor, creșterea prețurilor și livrărilor de cipuri de memorie au contribuit la o majorare cu aproximativ 79% a profitului operațional înregistrat de divizia de cipuri a Samsung în trimestrul al treilea din 2021, care se situează undeva între 9.700 și 10.000 de miliarde de woni. 

De asemenea, pentru divizia de telefoane mobile a companiei, analiștii estimează că Samsung a înregistrat un profit operațional cuprins între 3.500 și 3.700 de miliarde de woni, după ce grupul sud-coreean a vândut aproximativ două milioane de telefoane pliabile în decurs de o lună.

Rezultatele definitive pentru trimestrul iulie-septembrie 2021 urmează să fie publicate de Samsung la finalul acestei luni. 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii