Cautare
, Contributor

Telecom |
|

Samsung, profit record în T4 2012

samsung.jpg
Producătorul coreean de electronice Samsung a realizat în ultimul trimestru al anului trecut un profit record în creștere cu 76% comparativ cu perioada similară a anului anterior.

Potrivit reprezentanților companiei, motorul principal al acestei creșteri a fost reprezentat de vânzările de smarphone-uri și de componente. Astfel, Samsung a anunțat un profit net în valoare de 6,6 miliarde de dolari, peste rezultatele din perioada similară a lui 2011 și chiar peste cele din trimestrul trei. Veniturile producătorului sud coreean s-au situat la aproximativ 50 de miliarde de dolari, cu 18% peste cele din T4 2011.

Citiți despre cele mai recente dispozitive Samsung.

Oficialii Samsung au declarat într-un comunicat de presă faptul că segmentul producției de telefoane mobile și aparatură pentru industria telecom a contribuit cu 62% la profitul operațional înregistrat în T4.

Noile monitoare Samsung.

Pentru că Samsung nu face cunoscut numărul dispozitivelor vândute, analiștii preconizau ca în trimestrul patru 2012, nivelul livrărilor de telefoane mobile să fi ajuns la nivelul de 110 milioane, în timp ce livrările de smartphone-uri să fi ajuns la 60 de milioane de unități. Oficialii Apple, care au anunțat recent ultimele rezultate financiare, declarau că au vândut 47,8 milioane de dispozitive iPhone în aceeași perioadă analizată.

Care au fost tehnologiile de vis lansate la CES.

Per total 2012, compania a realizat un profit net record, circa 20 de miliarde de dolari, cu aproape cinci miliarde de dolari peste recordul înregistrat în 2010.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii