Cautare
, Contributor

Tech |
|

Samsung: Piața de afișaj digital va crește cu peste 100% în următorii cinci ani

La nivel european, piața de afișaj digital va crește cu peste 100% în următorii cinci ani, ajungând la circa 2,8 miliarde de dolari, conform estimărilor Samsung. Majorarea va fi influențată în special de achizițiile făcute de companiile din retail.
coresi

Valoarea pieței de afișaj digital la nivel european a fost, anul trecut, de 1 miliard de dolari, peste 500 de milioane de dolari venind din achizițiile făcute de companiile din retail, peste 160 de milioane de dolari de companiile de transport și peste 190 de milioane de dolari din zona educațională.

„În România, afișajul digital a fost adoptat cel mai ușor în zona de retail și în cea corporate, dar tendințele arată că în viitor toate industriile vor folosi aceste soluții care pot fi personalizate în funcție de nevoile și preferințele companiilor, dar și în funcție de interacțiunea pe care clienții acestora o au cu ecranele Smart Signage. Credem că informația afișată ce poate fi personalizată, contextualizată și interactivă va stabili viitorul afișajului digital”, a declarat Sorin Manea, head of enterprise Business Division, Samsung Electronics România.

Ecranele inteligente de afișaj digital au dimensiuni cuprinse între 10 și 105 inci, adică pornesc de la mărimea unei tablete și ajung până la înălțimea unei uși. Dintre toate acestea, ecranele cu mărimi între 55 și 105 inci sunt cele mai populare, iar estimările arată că vor reprezenta aproximativ 50% din întreaga piață în următorii cinci ani.

Unul dintre cei mai mari investitori din piața locală, pe zona de retail, în astfel de soluții digitale este dezvoltatorul Immochan, care a investit pentru dotarea centrului comercial Coresi Shopping Resort din Brașov peste 1 milion de euro în diferite soluții de afișaj digital.

„Analizele pieței arată că magazinele care au implementat soluțiile de afișaj digital au prelungit cu până la 20% timpul pe care clienții lor îl petrec în incinta spațiului comercial”, susțin reprezentanții Samsung.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii