FacebookTwitterLinkedIn

Lansată de Samsung la începutul acestui an, gama de televizoare Neo QLED 2021 vine cu o serie de inovații tehnologice care redefinesc rolul și importanța televizorului nu numai în casele utilizatorilor, ci și la locul de muncă al acestora.

Samsung duce tehnologia QLED la nivelul următor: noua sursă de lumină, Quantum Mini LED, este bazată pe LED-uri de 40 de ori mai mici decât cele convenționale. Scala de luminanță este mărită la 12 biți cu 4.096 de pași, contrastul pe negru fiind spectaculos: zonele întunecate sunt și mai întunecate, iar cele luminoase sunt mai strălucitoare.

Sursa de lumină este controlată de tehnologia Samsung Quantum Matrix care evidențiază  detalii invizibile la rezoluție obișnuită. Luminozitatea ecranului face ca utilizatorii să se poată bucura de culori vibrante și de imagini vii indiferent dacă se uită la televizor ziua sau noaptea.

Nu în ultimul rând, procesorul de imagine Samsung Neo Quantum Pro 8K, cu tehnologia 8K AI Upscaling, utilizează date generate de 16 rețele neurale specializate, pentru a reproduce imaginea la rezoluție 8K (7,680 x 4,320 pixeli), indiferent de calitatea sursei conținutului.

Cum în ultimul an distincția între domiciliu și serviciu a devenit tot mai greu de făcut și așteptările clienților au cunoscut schimbări semnificative, Samsung vine în sprijinul celor care lucrează de acasă introducând pe gama Neo QLED 2021, atât pe modelele 8K, cât și pe cele 4K, funcții inteligente care fac din televizor nu doar un partener de distracție, ci și unul de antrenament sau chiar de afaceri.

Aplicația pre-instalată Google Duo le oferă utilizatorilor posibilitatea de a folosi telefonul pentru inițierea unui apel video de înaltă calitate și de mare viteză la care se pot înscrie până la 32 de persoane – indiferent de sistemul de operare pe care îl utilizează. Dacă atașați o cameră web prin portul USB al televizorului, puteți efectua apeluri video cu Google Duo fără să folosiți telefonul mobil. Mai mult, cu o cameră web inteligentă veți avea mereu încadrarea corectă și bine focalizată, întrucât aceasta vă poate urmări mișcările prin încăpere.

PC on TV este o altă funcție extrem de practică pentru elevii care învață de acasă, dar și pentru părinții lor, fie că aceștia lucrează la domiciliu sau se află în sala de ședințe de la birou. Această facilitate permite utilizatorilor să conecteze un laptop la televizor, permițându-le să lucreze sau să învețe de acasă prin intermediul ecranului televizorului, cu un mouse și o tastatură. Mai mult, utilizatorii pot accesa MS Office 365 direct din browserul web al televizorului pentru a crea și edita documente. Televizorul permite de asemenea instalarea aplicației Easy Connection pe computer și prin conectarea acestuia la contul lor Samsung Account – televizorul se va conecta automat la computerul de acasă sau de la birou.

Funcția Tap View permite redarea conținutului de pe telefon pe ecranul televizorului: conectarea se face atingând, pur și simplu, telefonul de ecran. Puteți păstra displayul mobilului într-o fereastră și să continuați să vedeți programul de la televizor.

Fiindcă atunci când suntem la muncă ne plac pauzele… dese, inginerii de la Samsung au avut ideea de a le da acestora o utilizare sănătoasă și au introdus pe televizoarele Neo QLED funcția Smart Trainer, un antrenor virtual care, printre altele, ne ajută să ne corectăm postura corporală în timp real. În timpul antrenamentului, Smart Trainer ține evidența exercițiilor efectuate, iar la final oferă feedback în privința performanței și estimează numărul de calorii arse.

Cu noile game de televizoare, compania sud-coreeană își continuă demersurile în privința sustenabilității și a protejării mediului. Numai din folosirea ambalajelor cu design eco, Samsung estimează o reducere a gazelor cu efect de seră de 10.000 de tone anual.

Mai mult, televizoarele Samsung QLED 2021 vor fi dotate cu noua telecomandă care se încarcă de la energia solară, o inovație care, dacă ținem cont de faptul că un televizor are o durată medie de utilizare de șapte ani, se traduce prin evitarea folosirii a aproximativ 99 de milioane de baterii AAA. În șapte ani, utilizarea acestor telecomenzi ar însemna o reducere cu până la 14.000 de tone a gazelor cu efect de seră.

Modelele Samsung Neo QLED 8K (QN800A și QN900A) vor fi disponibile în dimensiuni de 65″, 75″ și 85″, în timp ce modelele 4K (QN90A și QN85A) vor fi disponibile într-o varietate de dimensiuni, începând cu 50”.