FacebookTwitterLinkedIn

Totodată, în cadrul CES 2014, Samsung a anunțat extinderea parteneriatelor cu producătorii de conținut pentru a accelera adopția tehnologiei UHD de către utilizatori, oferind acces la conținut 4K.

Anul trecut compania a lansat trei televizoare UHD și primul televizor curbat. În 2014, Samsung dorește accelerarea adopției lor prin extinderea gamei cu cel mai mare UHD din lume, de 110 inci, un set de șase televizoare curbate, precum și primul și cel mai mare televizor curbat UHD de 105 inci.

,,Noua gamă oferă o puternică experiență de vizionare, schimbând în mod fundamental modul în care oamenii percep televizoarele. Ecranul curbat prezintă materialele video într-un mod ce nu poate fi experimentat pe ecranele plate. În plus, câmpul mai mare de vizualizare creează un efect panoramic care face ecranul să pară și mai mare”, anunță producătorul.

Samsung a dezvoltat o curbură de 4200R, iar datorită algoritmului Auto Depth Enhancer, care ajustează automat contrastul pentru o profunzime mai ridicată a imaginii, televizoarele curbate oferă un efect 3D fără a fi necesară purtarea ochelarilor. Totodată, culoarea redată de televizoarelor curbate este intensificată datorită tehnologiei PurColor.

Cu o rezoluție mai mare de patru ori față de cea Full HD, televizoarele UHD oferă o calitate a imaginii ce nu a fost depășită până acum.

Samsung Electornics a anunţat recent un profit operaţional de 8.300 miliarde woni (7,8 miliarde de dolari) pentru ultimele trei luni ale anului trecut, în scădere cu 7% faţă de perioada similară a anului trecut.