Cautare
, Contributor

Tech |
|

Samsung a lansat Galaxy S6 Edge+ și Galaxy Note 5

Gigantul sud-coreean Samsung  a lansat Galaxy Note 5 și S6 Edge+, cel mai nou smartphone cu ecran curbat din seria Galaxy.

Samsung Galaxy S6 Edge+ este creat din sticlă și metal, și are dimensiuni mai mici decât smartphone-urile din aceeași serie, dar ecranul, Super AMOLED, este mai mare: ,,Clienții noștri își doresc un display mai mare, iar noul Galaxy S6 Edge+ vine cu un display de 5,7 inci”, a declarat Cristian Cojocaru, șeful diviziei de telecom din cadrul Samsung

Noul Samsung Galaxy S6 Edge+ presupune o mai mare viteză de încărcare a bateriei – se încarcă în 90 de minute prin cablu și 120 de minute, wireless. ,,Durata de viață a bateriei este, într-adevăr, o mare bătaie de cap. Ceea ce reușește Samsung să inoveze și să introducă în piață este tocmai această capabilitate de a încărca extrem de rapid”, a adăugat Cristian Cojocaru.

Noutățile mai sunt reprezentate de funcția Live broadcast, care permite utilizatorilor să trimită, în timp real, conținut video Full HD către orice contact din agenda sau către publicul larg prin intermediul Youtube, iar oricine primește link-ul Youtube de la un utilizator Galaxy S6+ poate urmări clipul în timp real pe propriul PC, pe tabletă, smartphone sau SmartTV.

În același timp a fost lansată și funcția Apps Edge, prin care utilizatorii pot accesa rapid aplicațiile printr-o atingere a ecranului de pe margine. Totodată, People Edge permite accesul la contactele favorite prin opțiunile rapide de apel sau trimitere mesaj.

Pentru prelucrarea înregistrărilor video, funcția Steady Video stă la dispoziția utilizatorilor: oferă stabilizare video digitală integrată pe ambele camere foto. Totodată, prin funcția Video Collage, utilizatorii pot înregistra și edita rapid videoclipuri scurte.

Funcția SideSync conectează smartphone-ul la un PC prin cablu, dar și wireless permite utilizatorilor să acceseze ușor date de pe toate platformele și sistemele de operare.

Smartphone-ul este dotat cu sistemul Android 5.1.1, are o capacitate de 4GB memorie RAM, o cameră foto de 16MP și o cameră frontală de 5MP.

Compania Samsung a mai lansat și Galaxy Note 5, cel mai așteptat phablet, ce are caracteristici asemănătoare cu Galaxy S6 Edge+ și în  materie de design, seamănă cu Galaxy S6. Ecranul este de aceleași dimensiuni ca S6 Edge+ (5’7”), dar marginile acestuia nu sunt curbate. Precum S6 Edge+, este alcătuit din metal și sticlă, iar metalul este mai subțire, dar mai rezistent. Referitor la noutăți, utilizatorii pot face capturi de ecran cu liste întregi și pot scrie chiar și atunci când telefonul este închis – dacă scrii pe ecranul blocat, informațiile sunt salvate instant. Totodată, Note 5 este dotat cu Keyboard Cover, tastatură care se fixează pe ecran.

Supriza vine din partea funcției Samsung Pay, disponibilă pe ambele smartphone-uri: acest sistem de plată wireless funcționează în acest moment cu toate POS-urile care pot citi cardurile wireless, iar cardurile de fidelitate pot fi memorate în telefon.

Ambele telefoane vor fi disponibile în SUA și Canada începând cu 21 august, iar Samsung Galaxy S6 Edge+ va ajunge în România în data de 4 septembrie și va fi disponibil în versiunea de 32GB sau 64GB capacitate de stocare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii