FacebookTwitterLinkedIn

Samsung Electronics a lansat SeeColors – o aplicație de mobil și TV pentru cei care pot suferi de discromatopsie. SeeColors poate detecta tipul de deficiență vizuală și poate recalibra culorile afișate de ecranul televizorului, în funcție de rezultatul testului. Cu această soluție, gama de televizoare Samsung SUHD din 2016 cu sistem de operare Tizen asigură o bună experiență de vizualizare și pentru cei diagnosticați cu CVD.

O persoană fără deficiențe de vedere poate percepe milioane de culori și nuanțe, pe când cei care suferă de CVD pot observa doar câteva mii de culori. Aproape 300 de milioane de oameni din întreaga lume sunt diagnosticați cu CVD, ceea ce înseamnă că sunt afectați 8% dintre bărbați și aproximativ 0.5-1% dintre femei la nivel global, conform unor studii demografice reprezentative făcute în Europa și în America de Nord.

Citește și: 2.000 de liceeni din regiunea Moldova învață să creeze aplicații de la voluntari Microsoft

Aplicația funcționează pentru smartphone-urile de top Samsung (Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy S6, Galaxy S6 edge+, Galaxy Note 4, Galaxy Note 5) și pentru Smart TV-uri cu sistem de operare Tizen (gama SUHD 2016), iar aceasta poate identifica existența oricărui tip de CVD cu o acuratețe de peste 90%.

SeeColors măsoară gradul și tipul de discromatopsie al utilizatorului, care poate fie să își conecteze Smartphone-ul Samsung la Smart TV, fie să o descarce direct de pe Smart TV Hub. Aplicația recalibrează culorile ecranelor TV, bazându-se pe rezultatele specifice fiecărui utilizator. SeeColors poate fi descărcată gratuit din Galaxy Play, Samsung Galaxy Apps, pentru smartphone, iar aplicația pentru TV este disponibilă în SmartHub.

Aplicația SeeColors este creată în parteneriat cu compania maghiară Colorlite®, folosindu-se de o tehnologie certificată bazată pe 20 de ani de studii, utilizată pentru prima dată pentru televizoare și smartphone-uri.

SeeColors face parte din campania globală „Samsung Launching People”, lansată în 2013, care își propune să îmbunățescă viața oamenilor prin intermediul tehnologiei de top Samsung.