Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Afaceri |
|

Samsung Electronics va investi 206 miliarde de dolari până în 2023 pentru a-și extinde activitatea post-pandemie

Compania va investi 206 miliarde de dolari în următorii trei ani pentru a-și extinde activitatea în biofarmaceutice, inteligență artificială, semiconductori și robotică, în era post-pandemică.
Samsung

Investiţiile până în 2023 vor ajuta la întărirea poziţiei sale globale în industriile cheie, cum ar fi producerea de cipuri, şi vor permite companiei să caute oportunităţi de creştere în noi domenii, cum ar fi robotica şi următoarea generaţie de telecomunicaţii, transmite Reuters.

Compania nu a precizat dacă această cifră de investiții include și cei 17 miliarde de dolari pe care urmează să-i cheltuiască pentru construcția noii fabrici de cipuri din SUA.

Planul de investiții este cu 30% mai mare decât strategia anterioară pe trei ani a Samsung, lansată în 2018. Grupul a decis să crească investițiile pentru a-și păstra poziția de lider tehnologic, în special în timpul „situațiilor de urgență” din țară și din străinătate.

„Industria cipurilor este vitală pentru economia ţării. Investiţiile noastre agresive sunt o strategie de supravieţuire. Odată ce ne-am pierdut competitivitatea, este aproape imposibil să revenim”, transmite grupul sud-coreean.

De asemenea, Samsung Electronics îşi va consolida poziţia pe plan global prin fuziuni şi achiziţii (M&A).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii