Cautare
, Forbes Staff

Tech |
|

Samsung anunță investiții de peste 22 miliarde de dolari în următorii trei ani în sectoare precum inteligența artificială sau tehnologia 5G

Samsung Group a anunțat, miercuri, că va face investiții de peste 22 miliarde de dolari în sectoare precum inteligența artificială, tehnologia 5G, componente electronice pentru automobile, dar și în producția biofarmaceutică, informează agenția de presă Reuters.
samsung.jpg

Investițiile vor viza sectoarele inteligenței artificiale, tehnologiei 5G, dezvoltarea componentelor electronice pentru automobile sau producția biofarmaceutică. Samsung are în plan și creșterea numărului de cercetători din centrele pentru dezvoltarea inteligenței artificiale aflate în Marea Britanie, Canada, SUA sau Coreea de Sud, existând obiectivul de a avea 1.000 de angajați în acest sector.

Potrivit estimărilor, vor fi create câteva zeci de mii de noi locuri de muncă la nivel global, doar în Coreea de Sud urmând să fie create 40.000 de noi locuri de muncă.

Această inițiativă face parte dintr-un plan de investiții de peste 160 miliarde de dolari al Samsung Group. Pe lângă cele 22 miliarde de dolari ce ar urma să fie investite în sectoarele menționate, alte 138 miliarde de dolari vor merge către fabricile unde se produc semiconductoare și ecrane, dar și către startup-uri externe pe care Samsung le susține. În plus, din bugetul total de investiții, 115,9 miliarde de dolari vor fi investiți în Coreea de Sud.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii