FacebookTwitterLinkedIn

Investițiile vor viza sectoarele inteligenței artificiale, tehnologiei 5G, dezvoltarea componentelor electronice pentru automobile sau producția biofarmaceutică. Samsung are în plan și creșterea numărului de cercetători din centrele pentru dezvoltarea inteligenței artificiale aflate în Marea Britanie, Canada, SUA sau Coreea de Sud, existând obiectivul de a avea 1.000 de angajați în acest sector.

Potrivit estimărilor, vor fi create câteva zeci de mii de noi locuri de muncă la nivel global, doar în Coreea de Sud urmând să fie create 40.000 de noi locuri de muncă.

Această inițiativă face parte dintr-un plan de investiții de peste 160 miliarde de dolari al Samsung Group. Pe lângă cele 22 miliarde de dolari ce ar urma să fie investite în sectoarele menționate, alte 138 miliarde de dolari vor merge către fabricile unde se produc semiconductoare și ecrane, dar și către startup-uri externe pe care Samsung le susține. În plus, din bugetul total de investiții, 115,9 miliarde de dolari vor fi investiți în Coreea de Sud.