Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Tech |
|

Samsung amendată cu 40 de milioane de euro în Olanda pentru fixarea prețurilor

Samsung a fost amendată cu 40 de milioane de euro (46,9 milioane de dolari) pentru fixarea prețurilor în Olanda, a declarat miercuri ACM, autoritatea de reglementare a concurenței din această țară.
Amsterdam,,Netherlands-may,5,,2016:,Samsung,Office,Letters,On,A,Building,

Autoritatea de reglementare a pieței a declarat că Samsung a crescut de ani de zile prețurile televizoarelor sale din Olanda, îndemnând în mod constant comercianții cu amănuntul să își mărească prețurile dacă aceștia le vindeau sub rata pieței preferată de Samsung, transmite Reuters.

Această practică a subminat concurența dintre cele șapte cele mai mari magazine online de electronice din Olanda, a spus ACM, întrucât Samsung i-a informat pe toți retailerii implicați că toți competitorii lor vor urma de asemenea politica sa de prețuri.

De asemenea, Samsung i-a ajutat pe retaileri în cazul în care concurenții lor s-au plâns că televizoarele sunt vândute prea ieftin, au arătat documentele obținute de autoritatea de reglementare.

„Sfaturile Samsung nu au fost individuale și au consecințe”, a spus autoritatea de reglementare. „Comportamentul său a denaturat concurența și a ridicat prețurile pentru consumatori.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii