FacebookTwitterLinkedIn

Smart Classroom este un proiect care oferă o soluție digitală de învățare completă care include atât suport hardware și software, cât și conținut digital, adaptat curriculumului recomandat elevilor de liceu.

În clasa digitală, care a fost dotată cu 31 de tablete Samsung Galaxy Note 10.1, un E-Board, un Smart TV și două laptop-uri, elevii (de clasa a XI-a și a XII-a) vor putea studia cursul opțional „Succesul profesional”, cursul dezvoltat de către Junior Achievement, iar digitalizarea sa în format HTML a fost făcută de Read Forward.

Proiectul presupune crearea unei clase utilate complet cu tehnologie de ultimă generație în materie de tablete, E-Board-uri, Smart TV și laptop-uri. Proiectul dorește să faciliteaze comunicarea în timp real dintre profesori și elevi și să încurajeaze schimbul de experiență cu alte licee, printr-o platformă cloud.

Samsung Electronics România și Ministerul Educației Naționale au semnat în luna iunie 2013 un parteneriat pentru amenajarea unor săli de clasă Smart în liceele din București, Timișoara și Iași cu echipamente IT.

Anul trecut a fost inaugurată prima clasă Smart pentru Școala Comercială Superioară „Nicolae Kretzulescu” din București, Anul acesta, proiectul Smart Classroom a continuat cu inaugurarea a două noi clase de acest fel – la Timișoara  (în cadrul liceului Pedagogic „Carmen Silva”) și la Iași (în cadrul Colegiului „Costache Negruzzi”).