Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Sameday Courier a raportat o creștere de 25% a veniturilor

Sameday Courier, primul operator românesc de curierat listat pe Bursa de Valori București pe piața AeRO, a anunțat o creștere a veniturilor.
Lucian Baltaru

Astfel veniturile înregistrate de Delivery Solutions SA, compania care operează brandul Sameday Courier, au fost mai mari cu peste 25% față de cele din anul precedent și a ajuns la 8,60 milioane de lei, de la 6,88 milioane de lei în 2014.

„Este o creştere sănătoasă, aşezată pe mai mulţi piloni. Unul dintre ei este creşterea generală a pieţei de curierat, dublată de o reaşezare a acestei industrii după dispariţia sau evoluţiile unor jucători. Evoluţia Sameday Courier reprezintă o creştere peste media pieţei”, a declarat Lucian Baltaru, General Performance Manager al Sameday Courier.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PIAȚA AERO

Rata de profit realizată de companie în anul 2015 a fost de 5,5%, după ce profitul brut a ajuns la 460.000 de lei anul trecut. Creșterea profitului s-a produs în condițiile în care compania a realizat investiții operaționale importante. În urma acestor investiții, activele imobilizate au înregistrat o creștere și au ajuns de la 192.000 de lei în 2014, la 423.000 de lei în 2015. Totodată, capitalurile proprii au crescut cu peste 4% și au ajuns la o valoare de 580.000 de lei.

„Pentru acest an ne propunem venituri totale de 11 milioane lei şi un profit brut de 1,6 milioane lei în urma investițiilor făcute în anul 2015. Astfel, estimăm că Sameday Courier va atinge o rată de profit de 14,5% în 2016, în condițiile în care rata de profit normalizată pentru anul 2015 a fost de 8,2%”, a spus Lucian Baltaru, General Performance Manager.

PE ACEEAȘI TEMĂ: SAMEDAY COURIER A FĂCUT ÎN PRIMUL SEMESTRU UN PROFIT MAI MARE DECÂT CEL ÎNREGISTRAT ÎN TOT ANUL TRECUT, DUPĂ LISTAREA PE BURSĂ 

Anul acesta, compania va continua să investească în tehnologie. „Avem în vedere să continuăm extinderea operațiunilor pe platforma Lokko – unde am trecut de cifra de 50.000 de comenzi procesate, să facem în permanență upgrade-uri la sistemele software utilizate de noi, dar și investiții pe zona de hardware, acestea constând în palm-uri și imprimante mobile, proiect demarat anul trecut”, a mai precizat Lucian Baltaru.

În prezent, capitalizarea bursieră a Delivery Solutions SA este de 7,6 milioane lei, preţul pe acţiune fiind de 7,6 lei. Volumul tranzacţiilor realizate cu acţiuni Sameday Courier până în acest moment este de 1,12 milioane lei, cu o medie zilnică de 7.900 lei. Free-float-ul (cota din capital disponibilă spre tranzacţionare în mod public, în cadrul unei burse de valori) a depăşit 12 procente.

Citește mai multe despre povestea antreprenorului Lucian Baltaru în ediția specială ,,30 sub 30”

„Rezultatele sunt mulțumitoare, ținând cont că am investit peste așteptări, în principal a trebuit să ne amenajam un nou sediu capabil să facă față în mod optim volumelor în creștere. La fel ca anul trecut, intenţionăm şi în acest an să propunem acţionarilor un randament al dividendului net distribuit sensibil superior randamentului net al depozitelor bancare. Piaţa de curierat creşte, impulsionată de dezvoltarea comerţului on-line, iar Sameday Courier are deja o tradiţie în acest domeniu. Sunt însă și provocări ce țin de gestionarea creșterii și de evoluțiile competiționale curente. Ne interesează creșterea, însă, dacă nu intervin oportunități excepționale, obiectivele anului 2016 sunt în principal legate de calitatea serviciilor și de profitabilitate”, a mai precizat Octavian Bădescu, fondator și acționar majoritar al companiei.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii