FacebookTwitterLinkedIn

Astfel, livrările de pe segmentul livrărilor medicale speciale au crescut cifra de afaceri a companiei cu 25%.

În domeniul medical, serviciile de livrare presupun atât transportul medicamentelor în condiții speciale, cât și transportul de probe biologice destinate studiilor clinice, probe de anatomie patologică sau probe de sânge pentru analizele uzuale.

Citiți aici mai multe informații despre liderul pieței de curierat din România.

”Livrăm probe biologice zilnic. În 2012, am realizat peste 2.500 de astfel de livrări, atât la nivel național, cât și internațional. De asemenea, am eficientizat timpul de livrare, media înregistrată pentru aceste transporturi situându-se la numai patru ore în anul 2012. Toți curierii care efectuează transporturi de medicamente și probe biologice sunt instruiți conform reglementărilor BPD în vigoare şi a reglementărilor naţionale şi internaţionale în domeniu”, a declarat Lucian Baltaru, General Performance Manager – Sameday Courier.

Transporturile din domeniul medical sunt, în general, transporturi dedicate – curierii preiau coletele și merg cu ele până la destinație, fie că vorbim despre transportul național sau internațional, rutier sau aerian. La destinație, curierii deschid containerul în prezența medicului și menționează pe formularul de transport, în urma raportului emis de data logger, eventualele fluctuații de temperatură înregistrate pe durata drumului până la livrare.

La nivelul anului trecut, circa 90% dintre livrările Sameday Courier din domeniul medical au fost realizate în țară, în orașe precum București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași. În ceea ce privește livrarea în străinătate, țările către care se efectuează acest gen de livrări sunt Germania, Ungaria și Bulgaria.