Cautare
, Redactor

Reporter în căutare de oameni și povești.

Orologerie de lux |
|

Salt în timp

Situat în orașul bilingv Biel (Bienne, în franceză) din Elveția, noul muzeu Omega adună sub același acoperiș îndelungata și inovatoarea istorie a celebrului brand orologer.
 aboneaza-te
Omega New Museum

În 1848, ceasornicarul Louis Brandt deschidea un mic magazin în Chaux-de-Fonds, un sat din Elveția. 46 de ani mai târziu, frații Brandt lansau modelul „19 – ligne calibre” Omega, care va da numele brandului ce avea să devină curând cunoscut în lumea întreagă, transformându-se într-un veritabil fenomen ce a impus noi standarde în industria orologeră.

La începutul secolului al XX-lea a avut loc o dublă premieră, atât în lumea orologeriei, cât și a sportului: 30 de cronografe Omega au măsurat timpul la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 1932. În urma acestui act de pionierat, Omega a fost ceasul oficial la aproape toate edițiile Jocurilor Olimpice de până acum. În 1965, modelul Omega Speedmaster a fost acreditat de NASA pentru a însoți echipajele sale la misiunile din spațiu. La mai bine de jumătate de secol de la acel eveniment, Speedmaster este, în continuare, singurul ceas care poate depăși orbita Pământului.

Dar trebuie să mă opresc din relatarea fabuloasei istorii Omega: nu încape în două pagini, după cum nu a avut loc nici în primul muzeu Omega din Biel/Bienne – care a fost, de altfel, și cel dintâi muzeu dedicat unei mărci elvețiene de ceasuri.

Noul muzeu Omega aduce la viață povestea inovatorului producător de ceasuri prin tot felul de experiențe amuzante și interactive. Muzeul face parte din campusul grupului Swatch, „La Cité du Temps”, o construcție realizată din oțel, sticlă și lemn după planurile multipremiatului arhitect japonez Shigeru Ban.

Călătoria către rădăcinile Omega începe cu o incursiune în timp. „OMEGA’s History of Time” este un videoclip imersiv, cu o perspectivă de 360 de grade, care prezintă mecanismele rudimentare, din vechime, de aflare a orei exacte, și ajunge până în prezent, la cele mai moderne și performante ceasuri.

Dar aminteam mai devreme de Jocurile Olimpice. La noul muzeu Omega vă puteți testa spiritul sportiv pe o pistă de alergare echipată cu tehnologia Official Timekeeper. Dacă doriți să alergați, un cronograf Omega măsoară timpul pe care l-ați realizat, ca să știți cât mai aveți până să-l ajungeți pe Usain Bolt.

O secțiune specială este dedicată ceasurilor Omega pentru femei. De peste 100 de ani, brandul elvețian a produs ceasuri excepționale pentru doamne, atât din punct de vedere estetic, cât și tehnic. Expoziția se numește „Her Time” și urmărește evoluția ceasurilor-bijuterie pentru femei de la pandantivele Lépine până la cele mai recente creații.

Următoarea etapă a călătoriei atinge suprafața selenară. Modelul Speedmaster a fost primul ceas purtat pe Lună. Muzeul găzduiește o zonă care imită relieful de pe singurul satelit natural al Pământului și în care puteți explora, prin videoclipuri și fotografii, toate poveștile cosmice ale ceasurilor Omega.

Poate cea mai captivantă parte a vizitei la noul muzeu Omega este mecanismul de mărime gigantică al unui Speedmaster. Cu ajutorul unei instalații și al unui film animat care rulează în permanență, aveți șansa să vedeți cum funcționează, în cele mai mici detalii, nenumăratele piese de dincolo de cadranul unui ceas.

Sper că am reușit să vă conving să vizitați muzeul, mai ales că intrarea este liberă. Lumea este construită din povești, iar Omega este unul dintre brandurile care exemplifică cu grație acest lucru. Și, pentru toate momentele importante pe care le-am omis sau pentru cei care vor să cunoască în detaliu această marcă sinonimă cu excelența, inovația și precizia, există, în cadrul muzeului, o instalație formată din 64 de vitrine, legate asemenea unei brățări de oțel, care dezvăluie, pas cu pas, povestea Omega.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii