Cautare
, Contributor

Orologerie de lux |
|

Salonul de la Geneva 2017, în avanpremieră

Salonul de orologerie de la Geneva își deschide porțile pe 16 ianuarie, iar brandurile promit lansări spectaculoase, pe fondul unei piețe mondiale destul de problematice.
PAM00685 AND PAM00687

Veștile din Elveția nu sunt tocmai bune – pe fondul unei încetiniri a vânzărilor, provocată, printre altele, de căderea pieței din China, grupul Richemont a recurs la disponibilizări masive, circa 220 de persoane pierzându-și locul de muncă.

Contextul global nu este extraordinar pentru piața de lux, de regulă foarte sensibilă la orice fel de probleme politice, sociale și, evident, economice.

Posibilitatea atacurilor teroriste, conflictele din tot mai multe zone ale globului, problemele economice severe din America Latină, alegerile din Statele Unite, restricțiile din China – toate acestea sunt probleme care echivalează cu o disponibilitate din ce în ce mai scăzută a amatorilor de lux de a investi într-o piesă orologeră.

Ceea ce s-a văzut în ultima vreme. A  nu se înțelege că nu mai există profituri substanțiale, ci doar că acestea nu sunt neapărat la nivelul dorit de acționarii grupurilor orologere și de lux.

Pe de altă parte, industria elvețiană de ceasuri este recunoscută pentru puterea și inspirația demonstrate în perioadele de criză, astfel încât eu mă aștept la un an de excepție din punct de vedere creativ. Iar modelele anunțate de branduri par că îmi validează estimările.

Vacheron Constantin_Patrimony Moonphase and Retrograde Date WG

Vacheron Constantin

Este una dintre mărcile mele preferate și va lansa o piesă nouă la Geneva – Patrimony Moon Phase and Retrograde Date. Pe cadranul pur al modelului Patrimony, apare indicația fazelor lunii, care nu necesită nicio ajustare timp de 122 de ani.
E o complicație foarte elegantă, pe care Vacheron Constantin a combinat-o cu o indicație retrogradă a datei, evidențiată printr-un arc ce merge de la 1 la 31, situat în partea superioară a cadranului.
În funcție de versiunea aleasă (aur alb sau aur roz), luna, vizibilă printr-o apertură situată în partea inferioară a cadranului, este localizată pe un disc din aur alb sau roz. Vârsta lunii – adică numărul de zile care s-au scurs de la ultima lună nouă – poate fi citită pe scala ce înconjoară apertura. Complicația este afișată în concordanță perfectă cu ciclul real al lunii în jurul Pământului, care durează exact 29 de zile, 12 ore și 45 de minute. Mecanismul este și el nou – Calibrul 2460 R31L, din 275 de componente și o rezervă de funcționare de 40 de ore.

RM037 Ceramique White FRONT CMYK

Richard Mille

Richard Mille lovește în forță cu un nou model feminin – RM 037, realizat cu tehnologia carbon NTPT, anterior utilizată pentru modelele masculine. E o tehnologie care ține de partea vizuală – conferă ceasului un aspect foarte puternic, inconfundabil, dar, în același timp, este extrem de utilă deoarece asigură protecție optimă pentru calibru. Mie îmi place foarte mult contrastul dintre finisarea mată, masculină a carbonului și strălucirea diamantelor de pe carcasă.

 

*** Află în exclusivitate ce modele lansează Baume & Mercier,  Jaeger-LeCoultre, Panerai, Parmigiani Fleurier sau Roger Dubuis în materialul integral din ediția tipărită a numărului 55 al revistei Forbes Life. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii