FacebookTwitterLinkedIn

Turiștii din România și din oricare colț al lumii se pot plimba pe Street View prin galeriile, sălile și minele Salinei Turda. Pot fi explorate astfel Galeria Franz Josef, impresionanta mină Rudolf, cu cele 13 etaje ale ei sau lacul din Mina Terezia.

Imaginile din salina Turda au fost realizate în luna mai, cu un aparat de fotografiat cu trepied și prelucrate cu ajutorul unui software special în panorame Street View.

Salina Turda este prima colecție de imagini Street View subterane din România și una dintre puținele de acest fel din Europa. În prezent, Salina este unul dintre cele mai atractive obiective turistice din România, cu vizitatori din toate colțurile lumii. Popularitatea ei a crescut constant, atingând recorduri de vizitatori în ultimul an.

„Salina Turda a devenit în ultimii ani o destinație preferată a turiștilor – un loc în care istoria și legenda se împletesc armonios, dând naștere unui spectaculos muzeu al mineritului în sare. În anul 2014, obiectivul a fost vizitat de peste 470.000 de turiști. Mai mult, de 1 Mai anul acesta am înregistrat încă o performanță: aproape 14.000 de persoane au vizitat Salina Turda în cele trei zile ale mini-vacanței. Ne dorim ca prezența noastră pe platforma Street View să facă Salina Turda accesibilă la nivel mondial și să contribuie la creșterea numărului de turiști. Varianta virtuală oferă o mostră fidelă a spațiului și experienței oferite de Salina Turda, de la galeria Franz Josef și până la lacul din Mina Terezia”, a declarat Maria Simona Baciu, director Salina Turda.

Street View este o aplicaţie a Google Maps, disponibilă în peste 65 de ţări. Aceasta permite utilizatorilor să exploreze şi să navigheze virtual într-o zonă cu ajutorul imaginilor panoramice 360o.

În România, serviciul Street View a fost lansat în 2010, iar extinderea acoperirii la nivelul întregii țări s-a realizat în 2012. În prezent, aproape întreaga rețea de drumuri accesibile cu mașina din România este acoperită de Street View. Acestora li se alătură zeci de obiective turistice, inaccesibile cu mașina. Printre obiectivele turistice disponibile pe Google Street View se numara: Sighișoarei, Biserica Fortificată din Biertan, Muzeul Satului din București, Castelul Bran sau Castelul Corvinilor din Hunedoara, iar de acum și Salina Turda. Mai mult, de la începutul anului acesta sunt disponibile și croaziere pe Dunăre în Street View, după publicarea imaginilor panoramice de pe cursul fluviului, de la Bratislava la Cernavodă.