Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Sălile de fitness: Cum se vor desfășura antrenamentele

Ministrul Sportului, Ionuț Stroe a explicat care vor fi regulile care trebuie respectate atunci când se vor redeschide sălile de fitness.
 aboneaza-te
fitness

Ministrul Sportului Ionuț Stroe a explicat care vor fi regulile care trebuie respectate atunci când se vor redeschide sălile de fitness. Data la care se vor redeschide sălile de fitness va fi decisă de Institutul Național de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății, relatează Digi 24.

“Cu siguranță vom avea posibilitatea să ne întoarcem în sălile de sport. Momentul depinde de evoluția pandemiei în țara noastră. Abordarea noastră a fost una graduală în ceea ce privește redeschiderea sportului”, a declarat Ionuț Stroe.

În luna mai, Ministrul Sportului împreună cu reprezentanți ai INSP și ai Ministerului Sănătății au purtat numeroase discuții cu reprezentanții industriei pentru a stabili reînceperea activității.

Ministrul Sportului a mai adăugat “Nu vă ascund faptul că în acest moment lucrăm la niște norme care să definească cadrul în care se pot relua activitățile în săli și de asemenea nu vă ascund faptul că sunt îngrijorat de numărul de cazuri raportat ieri (n.r. joi). Dacă nu se va dovedi că este o creștere a numărului de cazuri, după anumite reguli vom avea posibilitatea să stabilim deschiderea sălilor de fitness. În momentuld e față sunt sute de mii de români care așteaptă acest lucru”.

Pentru reluarea activității, proprietarii sălilor de fitness trebuie să se asigure de respectarea normelor de siguranță prin păstrarea distanței sociale și dezinfectarea periodică a aparatelor folosite de clienți. De asemenea, trebuie reținut faptul că nu li se va impune clienților purtarea măștii în timp ce aceștia depun efort fizic, dar se vor lua alte măsuri de împiedicare a răspândirii noului coronavirus.

La intrarea în sală, se vor folosi termoscanere pentru măsurarea temperaturii, iar accesul se va putea face doar pe bază de programare pentru a evita aglomerația.

“Organizarea spațiului de pregătire sportivă trebuie făcută astfel încât să se mențină distanțarea fizică. Dezinfectarea aparatelor trebuie făcută după fiecare utilizare. Analizăm într-o primă fază să se redeschidă doar spațiile de aparate de forță, dar nu și cele care sunt folosite pentru regim colectiv, cu clase”, a mai declarat Ministrul Sportului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii